Zes halve finalisten Dutch Hotel Award 2016

Zes halve finalisten Dutch Hotel Award 2016

Twee genomineerden voor de Dutch Hotel Award zijn na de uitgebreide jurybeoordeling ex-aequo op de vijfde plek geëindigd. Daarop heeft de jury besloten zes hotelmanagementteams tot de halve finale toe te laten. Dit zijn de zes halve finalisten Dutch Hotel Award 2016 die strijden om een plek in de finale.

De jury van de Dutch Hotel Award (DHA) kwam er niet uit: na uitgebreide beoordeling van de tien genomineerden, waarbij alle juryleden elke inzending op verschillende onderdelen punten toekende, stonden twee bedrijven met een exact gelijke score op de vijfde plek.

Na enige discussie besloot de jury daarop om niet vijf maar zes hotels een plek in de halve finale te geven. In 2014 gebeurde dit ook al, al stapte toen één hotel uit de competitie waardoor er alsnog 5 halve finalisten waren.

Juryvoorzitter Bas Tolmeijer hoopt dat het voor deze editie van 2016 anders is: 'We konden het simpelweg niet eens worden met elkaar. De inzendingen waren zeer overtuigend en het verschil zo minimaal. In de halve finale zal blijken welke drie hotel managementteams het sterkst uit de competitie komen.'

Dit zijn de zes halve finalisten Dutch Hotel Award 2016 (in alfabetische volgorde), waarvan de managementteams op donderdag 19 mei hun beste beentje voorzetten ten overstaan van de jury:

  1. Bilderberg Hotel Klein Zwitserland
  2. Crowne Plaza Amsterdam – South
  3. INK Hotel Amsterdam
  4. Novotel Suites Den Haag City Centre
  5. Sir Albert Hotel
  6. Stayokay Amsterdam Zeeburg

Powerpresentatie

Deze zes hotels geven op donderdag 19 mei tijdens de halve finale een powerpresentatie te geven in de Heineken Experience in Amsterdam. De jury kiest op basis van die presentatie drie finalisten, die op  maandag 23 mei worden bekendgemaakt op Missethoreca.nl.

Finalisten

Die finalisten worden vervolgens op 3 juni door de jury bezocht, waarna op 23 juni tijdens het Hotel Management Diner in Crowne Plaza Promenade hotel in Den Haag de winnaar en opvolger van Hotel van Oranje bekend wordt gemaakt. De uitreiking van de Award zelf vind vervolgens enkele dagen later plaats in het winnende hotel.

Hotel Management Diner

Het Hotel Management Diner is een evenement van Misset Horeca, in samenwerking met de organisatie van Dutch Hotel Award. Het programma bestaat uit een diner, sprekers en de uitreiking van de Misset Hotel Personality Award en - nieuw dit jaar - de Misset Hotel Young Talent Award. De climax van de avond is de bekendmaking van de winnaar van de Dutch Hotel Award.

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust Hospitality, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.