Miacola wist in mei in Antwerpen een ticket naar de finale in Milaan te bemachtigen met zijn grijs Carmagnola konijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon.
Imponeren
‘Ik wil met mijn gerecht de jury verrassen en imponeren’, zei hij nadat hij zijn gerecht had ingeleverd. ‘Een gerecht met moderne technieken, maar waarvan de basis klassiek is. Een prachtig gerecht’, aldus jurylid en tweesterrenchef Hans van Wolde van restaurant Beluga. Hij liet weten dat de jury unaniem was in haar oordeel. Naast Van Wolde, bestond de jury uit de Belgische ster(ren)chefs David Martin, Filip Claeys, Giovanni Bruno, Tim Boury en Ilario Mosconi.
Andrea Miacola
Miacola, die sinds 2015 chef de partie is bij De Librije, deed vorig jaar in Portugal mee aan de wedstrijd. Toen schopte hij het tot de semi-finale. ‘Geweldig dat ik nu door ben’, zei hij na afloop. ‘Ben echt heel erg blij.’ Miacola werkte in zowel Engeland, Italie, Portugal en Zwitserland bij sterrenrestaurants.