Frederic Chastro wint S.Pellegrino Young Chef Benelux

Frederic Chastro wint S.Pellegrino Young Chef Benelux
Mentor Peter Goossens met winnaar Frederic Chastro. Credits: Jan Bartelsman

Frederic Chastro is de winnaar van de S.Pellegrino Young Chef Benelux en gaat volgend jaar in Milaan strijden voor de internationale titel.

Na een dag vol geweldige prestaties van tien talentvolle chefs uit de Benelux is Frederic Chastro van restaurant Sōma in Antwerpen de winnaar van de regionale S.Pellegrino Young Chef competitie. Hij zal in juni 2018 gaan strijden voor de internationale titel tijdens de finale in Milaan.

Signature dish van Belgisch konijn

Signature dish van winnaar: Belgisch konijn. Credits: Jan Bartelsman

Met zijn signature dish: een rolletje van Belgisch konijn, orgaanvlees en kleine hersenen, biologische witloof met pittige saus op basis van donker bier, is Chastro door de jury gekozen als winnaar. Alle halve finalisten die streden om een plek in de grote finale werden geselecteerd door Alma, een educatief trainingscentrum voor de Italiaanse keuken.

De Benelux competitie vond plaats op 25 september in Den Haag. Een vooraanstaande jury bestaande uit chefs zoals Jaimie van Heije en Ron Blaauw, hebben alle gerechten geproefd en beoordeeld op basis van de vijf gouden regels: ingrediënten, vaardigheden, talent, schoonheid en de boodschap.

Alle young chefs en juryleden

'Ik heb twee maanden geleden een restaurant geopend. Door deze exposure kan het best nog wel eens druk worden. Wat natuurlijk alleen maar goed is en misschien wel een goede oefening is voor de grote, internationale finale. Gelukkig heb ik de beste coach aangewezen gekregen, dus dit wordt een hele bijzondere en mooie periode,' aldus Frederic Chastro.

S.Pellegrino Young Chef
Alle young chefs en juryleden.

Halve finalisten van over de hele wereld zullen meedoen aan de lokale competitie rondes van juni tot december 2017 waar zij de kans krijgen om door te stromen naar de finale in Milaan. Eind december 2017 zullen 21 jonge chefs een plek krijgen in de finale en begeleid worden door een mentor chef uit de regionale jury. De mentor chefs zullen de jonge chefs begeleiden en adviseren tijdens hun weg naar de finale.

Godfather van de Belgische keuken

Chastro zal begeleid worden door chef Peter Goossens, ook wel bekend als 'de Godfather van de Belgische keuken'. Hij opende zijn eerste restaurant in 1987. In 1992 opende hij het Hof van Cleve *** in Kruishoutem in België. Sindsdien heeft hij meerdere prijzen ontvangen: in 1998 was hij de jongste chef ooit met twee Michelin-sterren. 'In onze gastronomie wordt kennis van generatie op generatie doorgegeven en dat vind ik heel belangrijk.'