Feestelijke heropening Mergelgrotten sterrestaurant Château Neercanne

Feestelijke heropening Mergelgrotten sterrestaurant Château Neercanne

De bijgebouwen van sterrestaurant Château Neercanne zijn op 1 oktober heropend en weer in gebruik genomen nadat in juli brand woedde bij de buren. Restaurant Château Neercanne en l'Auberge zijn altijd opengebleven.

Door de brand in de Mergelgrot op 19 juli kon het restaurant de bijgebouwen met daarin onder meer wijnkelder en feestgrot tot 1 oktober niet gebruiken. Door een brand bij de buren liepen de grotten van Château Neercanne rook- en roetschade op. De schade voor Château Neercanne in Maastricht liep in de tonnen.

In de mergelgrotten vinden normaal gesproken de grotere diners, feesten en huwelijksceremonies plaats. Sterrestaurant Château Neercanne en L’Auberge liepen geen enkele schade op en zijn altijd op de gebruikelijke tijden geopend gebleven.

Wijnvoorraad

De volledige wijnvoorraad die in de grotten was opgeslagen, werd vernietigd. Dominique Jacobs, sommelier, had in 12 jaar tijd deze unieke wijnvoorraad opgebouwd: ‘Gelukkig is de voorraad van de dag in de wijnkelder in het Château ontsnapt aan al het rook- en roetgeweld. Die wijnen staan ongedeerd op onze kaart.’

Chateau Neercanne is onderdeel van de Oostwegel Collection.