Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

Lieselotte Kruf start per 1 september 2018 als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Ze volgt Olivier Declercq op, die Europees directeur Logistieke Support wordt bij AB InBev in Leuven.  Kruf wordt een van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland.

Lieselotte Kruf (33) werkt 9 jaar bij AB InBev en vervulde voorheen diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Ze wordt één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland.

Tot 1 september werkt ze als verpakkingsmanager in de Stella Artois Brouwerij.

In de Dommelsche Bierbrouwerij worden naast Dommelsch ook Hertog Jan Pilsener en soms andere bieren van AB InBev gebrouwen en afgevuld. Het is de enige plek ter wereld waar Perfect Draft biervaatjes worden afgevuld, die vervolgens wereldwijd worden geëxporteerd. In juli vernieuwde Dommelsch haar uitstraling en lanceerde het merk een 0.0 variant. 

Lieselotte Kruf

Kruf: ‘Ik ben enorm trots in september te starten in Dommelen. Wat me is opgevallen tijdens eerdere samenwerking met de brouwerij in Dommelen is de enorme passie en trots waarmee de 190 collega’s dagelijks onze bieren brouwen, verpakken en vervoeren. Qua water- en energiegebruik, recyclingspercentages en door biogas op te wekken uit afvalwater, wordt de brouwerij nu al internationaal gezien als duurzame koploper in de brouwerijwereld. Mijn ambitie is de koploperspositie van de Dommelsche Bierbrouwerij verder uit te bouwen.’

Sinds 1744 wordt bier gebrouwen aan de Dommel in de Dommelsche bierbrouwerij. Sinds 1968 zijn Dommelsch en de Dommelsche bierbrouwerij onderdeel van bierbrouwer AB InBev, in Nederland ook bekend van merken als Leffe, Jupiler, Hertog Jan en Corona.

Met 190 werknemers is de Dommelsche bierbrouwerij één van de grootste werkgevers in de gemeente Valkenswaard. Ook speelt de brouwerij een belangrijke sociale rol in de gemeente, via sponsoring van het bloemencorso, goede doelen, gildes, verenigingen en stichtingen.

Dommelsch en duurzaamheid

De Dommelsche bierbrouwerij is één van de duurzaamste brouwerijen van Nederland, waarbij de brouwerij de lat voor duurzaamheidsdoelstellingen steeds hoger legt. De brouwerij is deels zelfvoorzienend door het zelf produceren van biogas uit afvalwater. Het huidige recyclingspercentage is 99,93% en de afgelopen 5 jaar reduceerde de brouwerij het waterverbruik met 15% en de CO2 footprint met 20%.

Misset Horeca gaat binnenkort in gesprek met Kruf over haar visie op Dommelsch. We publiceren hierover in editie 17, 14 september 2018.


>> Niets meer missen van Misset Horeca?

>> Meer over bierbrouwers