Schiedam krijgt Distillers Academy

Schiedam krijgt Distillers Academy

In Schiedam vestigt zich in molen de De Palmboom de Distillers Academy. Alle Schiedamse distilleerderijen werken mee: Bobby's Dry Gin, Onder de Boompjes, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery en Catz Dry Gin. Ook het Jenevermuseum doet mee.

De Distillers Academy wordt de plek waar mensen zich kunnen verdiepen in het distilleren. Er komt geen eigen horeca bij de academy in Schiedam. Bezoekers krijgen er bijvoorbeeld exclusieve interactieve masterclasses over Schiedams gedistilleerd. Een gepassioneerde stoker verrijkt op een relaxte manier de kennis en samen met een bartender ontdekken deelnemers welk Schiedams distillaat de voorkeur heeft.

Geen eigen horeca in Distillers Academy

‘De Distillers Academy krijgt geen eigen horeca. Het is de plek waar je als liefhebber van gedistilleerd en Schiedams gedistilleerd in het bijzonder meer verdieping kunt vinden. Schiedam heeft veel mooie horecazaken, dus mocht men na een masterclass na willen borrelen dan heeft de stad genoeg te bieden.’

De Distillers Academy wordt ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam in samenwerking met alle Schiedamse distilleerders; Bobby’s Dry Gin, Onder de Boompjes, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery, Catz Dry Gin.

‘In het historische centrum van Schiedam bevinden zich nog altijd grote en kleine producenten van gedistilleerd. Schiedam is dan ook een logische plek voor deze distillers academy. De zakelijke markt en individuele consumenten kunnen hier kennis opdoen,’ zegt Annemieke Loef, directeur Stichting Promotie Schiedam.

De Distillers Academy vestigt zich in molen De Palmboom, één van de Schiedamse reuzen, die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen.

Op vrijdag 28 september 2018 (tijdens de Brandersfeesten) gaan de deuren open. Tijdens hét openingsmoment openen de Schiedamse distilleerders ieder een eigen fles en heffen ze samen het glas. De academy is voor publiek geopend van 12 tot 14 uur.


>> Jenevermuseum zet deuren open voor distillateursopleiding