Gastvrijheidsbeeldje Café Top 100 omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee

Gastvrijheidsbeeldje Café Top 100 omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee

Het Gastvrijheidsbeeldje, dat jaarlijks aan elke winnaar van de Café Top 100 wordt uitgereikt wordt per direct omgedoopt tot de Dick Wildeman Trofee. Dat is maandag 12 november bekendgemaakt tijdens de Café Top 100 2018. Om de doop officieel te maken werd er direct een Oeuvre-versie van de trofee uitgereikt.

De Café Top 100 2018 stond maandagavond 12 november uitgebreid stil bij het overlijden van twee horeca-iconen, die tevens veel betekend hebben voor de Café Top 100. De Delftse horeca-boegbeeld Joost Verhoeff en Mr. Horeca, Dick Wildeman. Van beiden waren ook familieleden aanwezig en Joost Verhoeff kreeg diezelfde avond in Delft een horecaprijs naar zich vernoemd.

Dick Wildeman Trofee

Maar ook Dick Wildeman werd die eer toebedeeld. De karakteristieke horecaman was er al vanaf het prille begin bij toen in 1994 café Anno 1890 werd gehuldigd als Café van het Jaar, de voorloper van de Café Top 100. Daarom heeft de Café Top 100 toestemming gevraagd aan de familie Wildeman om het Gastvrijheidsbeeldje te mogen omdopen tot de Dick Wildeman Trofee.

Dat mocht dus en dat werd maandagavond bezegeld op het podium tijdens de Café Top 100 2018. Esther Wildeman, één van Dick's

Dick Wildeman Trofee,
Ton Lenting en Esther Wildeman.

dochters overhandigde de eerste trofee, als een oeuvre-award, aan iemand die aan de wieg stond van de Café Top 100 en die persoonlijk ook erg betrokken was bij Dick, Ton Lenting.

Een zichtbaar verraste en geëmotioneerde Ton Lenting nam het beeldje in ontvangst. Daarmee is de horeca-adviseur en oud-hoofdjurylid, de eerste persoon ooit die een Dick Wildeman Trofee mocht ontvangen. De enige ook, want vanaf nu gaan de trofeeën jaarlijks naar de winnaar van de Café Top 100, te beginnen met de winnaar van dit jaar: Huppel The Pub.