Paul Hartering Ambachtsman van het jaar GaultMillau 2019

Paul Hartering Ambachtsman van het jaar GaultMillau 2019

Paul Harting heeft de eerste award voor Ambachtsman van het Jaar gekregen van GaultMillau in de gids voor 2019. Het is een nieuwe prijs die het ambacht in de keuken beloont. Ambachtelijk werken is volgens GaultMillai de norm in de keuken van restaurant Gebr. Hartering in Amsterdam dat Paul samen runt met broer Niek.

Chef Paul Hartering kreeg de award maandag 3 december uitgereikt in de Kromhouthal in Amsterdam. Daar werd de GaultMillau 2019 gepresenteerd; de eerste onder leiding van Godfried van der Lugt. Deze prijs is slechts een van de veranderingen die hij doorvoert in de gele gids. Restaurant Gebr. Hartering heeft 15 van de 20 punten. Van der Lugt heeft onder meer de drempel van 11 naar 12 punten opgeschroefd om in de gids te komen en je hoort bij de Absolute Top met een score van 17 punten of hoger. Dit was 16.

Paul en Niek Hartering, broers met roots in Heerlen, runnen hun restaurant sinds 2011 in Amsterdam, aan de Peperstraat. Paul is chef-kok, Niek is gastheer.

‘We koken echt eten. Met maar een paar componenten. Dus geen toefjes en gelletjes om dingen te verbloemen. Soms serveren we gewoon een heel stuk vlees of vis maar dan deze is dan wel echt goed bereid.’ De gebroerders Hartering doen niet aan trends. Ze houden ze wel in de gaten zodat ze weten wat juist niet te doen. Paul: ‘We lachen er juist om. Zoals de anjouduif, een typisch sterrenzaken ding,’ beschrijven de broers Gebr Harting in een interview met By Sam.

GaultMillau 2019 over Paul Hartering

In het cultrestaurant Gebr. Hartering zijn ambachtelijke bereidingen de norm. Dagelijks komen er hier gasten speciaal voor de huisgemaakte vissaus, of het prachtige vlees dat inderdaad lang gerust heeft en zodoende net iets sappiger en dieper smaakt dan ergens anders. Het restaurant, op de hoek van de Peperstraat, hebben ze ook, op ambachtelijke wijze, in elkaar getimmerd. Uit de keuken komt echt eten, zonder vangnet, geen ballast maar the real deal. Bij de Gebr. Hartering doen ze niet aan trends. Maar ze weten wel wat de trend is.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>