Debuut: Popocatepetl Den Haag maakt plaats voor Stan&Co

Debuut: Popocatepetl Den Haag maakt plaats voor Stan&Co

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor het concept Stan&Co van Debuut.

De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. 'Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof straks de hele dag gebruikt worden', vertelt marketingmanager Sjoerd van Barneveld van horecaconcern Debuut. 'Popocatepetl wordt vooral gebruikt voor het diner en ’s zomers is er een terras. Een ‘all day-concept’ past beter op deze locatie.'

Debuut ziet de sluiting van Popocatepetl als een tijdelijke en ziet zeker kansen voor een volgende in Den Haag. Zij zijn op zoek naar een drukbezochte centrumlocatie van minimaal 350 m2 met terras.

Transformatie naar Stan&Co

De transformatie naar Stan&Co Den Haag start na de kerst en naar verwachting opent de ‘all-day casual dining zaak’ in de zomer van 2019 haar deuren. Het pand wordt rigoureus verbouwd. Er komt een nieuwe gevel van glas die twee keer zo hoog is als de huidige gevel. Dit resulteert in een spectaculair zicht vanaf het Buitenhof naar binnen, tegen de gewelven aan. De kelder wordt verbouwd tot een bar en gaat onderdeel uitmaken van de zaak. De naastgelegen coffee bar Hometown wordt ook gerestyled en opent gelijktijdig met Stan&Co Den Haag. Het Buitenhof krijgt deze zomer een upgrade met twee prachtige horecazaken met terras.

Over Popocatepetl

In Mexico staat 'Popocatepetl' voor de bekende vulkaan bij Mexico City. De naam is oud-Azteeks en betekent ‘daar waar de aarde heet wordt’. Popocatepetl is een horecaconcept van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. De eerste Popocatepetl opende in 1983 haar deuren in Utrecht. Daarna volgden restaurants in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem, Amersfoort, Utrecht en Arnhem.

Over Stan&Co

Stan&Co heeft vestigingen in Utrecht, in Arnhem, in Zeist en straks in Amsterdam en natuurlijk Den Haag. Iedere Stan heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. In Utrecht staat de eerste vestiging. Den Haag is straks alle dagen open voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Dit all-day casual dining concept is tevens onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling.