Bierbrouwer Brand komt met IPA 0.0-versie

Bierbrouwer Brand komt met IPA 0.0-versie

Bierbrouwer Brand gaat dit voorjaar een 0.0-versie op de markt zetten van haar IPA. Dat vertelt Marieke Heemskerk, marketing manager bij Heineken, aan Misset Horeca. De introductie van een nieuw 0.0-bier past in de strategie van de brouwer om 0.0 Zones in de horeca en retail uit te breiden.

De succesvolle Brand IPA, is ooit voortgekomen uit de Brand Bierbrouwwedstrijd. Het bier van thuisbrouwer Jeroen Free was dermate succesvol dat het in het vaste assortiment werd opgenomen. Voor de komende zomer introduceert bierbrouwer Brand een alcoholvrije versie van dit bier: Brand IPA 0.0.

Dat bevestigt Heineken's trade marketing manager out of home, Marieke Heemskerk tegenover Misset Horeca. 'We hebben natuurlijk al behoorlijk wat 0.0-varianten, van Amstel tot Heineken en van Jilz tot al onze Radlers. Daar komt deze zomer Brand IPA 0.0 bij. Daar verwachten we heel veel van.

Tweede 0.0 speciaalbier van bierbrouwer Brand

Het is niet het eerste speciaalbier van Brand dat een 0.0-versie krijgt. In februari van het vorige jaar introduceerde de Limburgse bierbrouwer zijn Brand Weizen 0.0 als eerste alcoholvrije speciaalbier in het assortiment. De introductie komt in een tijd dat Brand-eigenaar Heineken vol inzet op alcoholvrij bier, onder meer met speciale 0.0 zones in de horeca.