Toch doorstart voor vegetarisch restaurant Loff in Breda

Toch doorstart voor vegetarisch restaurant Loff in Breda

Het vegetarische restaurant Loff in Breda gaat weer open. Het restaurant sloot vorige maand omdat de inkomsten ver achterbleven door een wegopbreking; het restaurant was een half jaar lang slecht bereikbaar. Door onder meer een crowdfundactie zijn de financiële middelen bijeen gebracht om de deuren te heropenen.

Op 17 april 2019 heropent vegetarisch restaurant Loff in Breda. De zaak gaat vanaf dat moment ook voor de lunch open. Het restaurant is dan weer open van 11 tot 22 uur, op woensdag tot en met zondag.

Ondernemer Marion Pluimes runt Loff nu zo’n twee jaar aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. Het restaurant was voor de onderbreking alleen voor diner open. Door de wegopbreking raakte Loff de helft van haar gasten kwijt, zo liet Pluimes in maart weten. ‘Door de halvering van het aantal gasten die we mochten ontvangen, konden we de kosten niet meer opbrengen’, liet ze weten.

‘Tot het opbreken van de straat ging het prima. Veel gasten. Mooie reviews. Maar door de slechte bereikbaarheid hebben we het niet overleefd.’ Pluimes deed toen nog wel nog wel een oproep aan potentiele investeerders.

Naar aanleiding van alle aandacht die de sluiting opleverde werd een crowdfunding gestart en deze heeft het streefbedrag van 25.000 al binnengehaald. De campagne blijft nog wel vier weken doorlopen. Ook vond Pluimes andere investeerders die geld wilden steken in Loff.

Crowdfunding Loff

  • €25.470
  • 101% behaald
  • Minimaal: €25.000
  • tot maximaal: €40.000
  • 445 supporters
  • Gemiddelde investering: €57
  • Nog 28 dagen tot de campagne sluit
  • De campagne van Loff

(peildatum 16 april 2019)

Pluimes in de media: ‘Ik had geen seconde gedacht aan deze reacties. Het werden er steeds meer! Binnen drie weken besloot ik dat ik ging stoppen, maar ook dat we een doorstart gingen maken. Het waren hectische weken, maar toch ben ik innerlijk rustig. Het klopt op de een of andere manier.’

Loff serveert uitsluiten vegetarisch of veganistisch eten, alles volledig biologisch. Gasten van Loff scheppen zelf hun eten op van het warme en koude buffet. Bij de bar worden de borden gewogen. Wekelijks wisselt een deel van de gerechten. Drankjes worden wel aan tafel opgenomen en uitgeserveerd.