Thijs Meliefste: 6000 couverts op Tomorrowland

Thijs Meliefste: 6000 couverts op Tomorrowland
Thijs Meliefste (foto: Pieter d'Hoop)

Thijs Meliefste van het gelijknamige restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk gaat koken op het Belgische festival Tomorrowland. Hij gaat het restaurant Aperto tegenover het hoofdpodium draaien. Als gasten zitten, kijken ze uit over het publiek met zicht op het hoofdpodium.

Thijs Meliefste is razend enthousiast over de samenwerking en het kostte hem maanden aan voorbereiding. Ook chef Nick Bril kookt op het festivalterrein in het Belgische Boom.

Tomorrowland beslaat twee weekenden:  19 tot 21 juli en het weekend van 26 tot 28 juli 2019. Naast muziek speelt eten altijd een belangrijke rol tijdens dit festival dat dit jaar voor de 15e keer gehouden wordt. Wat Meliefste de festivalbezoekers gaat serveren in Aperto mag hij niet vertellen. 'Dat moet geheim blijven,' zo laat hij weten. Meliefste tekent voor 6000 couverts.

Meliefste gaat zowel lunches als diners serveren. Alle stoelen zijn voor beide weekenden al bezet. Een voucher voor restaurant Aperto - gelegen op een heuvel op het festivalterrein - kost 39 euro. Nick Bril (The Jane, August) kookt op een bijna nog specialere plek: een intiem restaurant dat in het hoofdpodium zit.

'Gave uitdaging'

Thijs Meliefste: 'Als groot housemuziekliefhebber is dit een enorm gave uitdaging. Ik ben dan ook trots dat we dit jaar het Tomorrowland-restaurant voor onze rekening mogen nemen. We proberen de ervaring van de festivalganger voort te zetten met gerechten die prachtig smaken en visueel perfect aansluiten bij de magie van het festival.'

Hans van Wolde

Vorig jaar nog zwaaide sterrenchef Ken Verschueren er nog de scepter en ook Wout Bru (La Bru’sserie, Durbuy), Viki Geunes (’t Zilte**, Antwerpen), Seppe Nobels (Graanmarkt 13, Antwerpen) en Hans van Wolde (Beluga**, Maastricht) stonden er al aan het hoofd van de keukenbrigade.

Op Tomorrowland verzamelen niet enkel festivalgangers van over alle uithoeken van de wereld, je kan er ook proeven van alle smaken van de wereld. In het Tomorrowland restaurant ‘Aperto’ tafel je met een magisch zicht op het hoofdpodium. Elk jaar staat er een bekende chef in de keuken, tijdens de aankomende jubileumeditie zwaait chef Thijs Meliefste er met de garde.

Sterchef op Zwarte Cross

Komend weekend vindt in Nederland het festival Zwarte Cross plaats. Chef Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk heeft hier een fine dining restaurant en - een primeur dit jaar - hij serveert ook lekkernijen via een snack-muur.  Het is de eerste snack-muur mét Michelinster! Onder meer een gerecht met gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel kan er uit de muur worden getrokken. De snackmuur krijgt de naam ‘Le Clique Claque’. Uitgebreid tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’, maar voor de snelle trek ontwikkelde sterchef Rik Jansma snacks met diverse ingrediënten waaronder streekproducten.

Video: F&B op Tomorrowland:

Nick Bril was vorig jaar ook al als chef op het festivalterrein. Hij stond er toen tevens achter de draaitafel voor een aantal dj-sets.