Marco Borsato opent vernieuwd Courtyard Amsterdam Airport

Marco Borsato opent vernieuwd Courtyard Amsterdam Airport

Hotel en event centre Claus in Hoofddorp bestaat 50 jaar en is met de recente grote uitbreiding van het hotel klaar voor de toekomst. Dit was voldoende reden voor een groots evenement om dit te vieren, waarbij het vernieuwde Courtyard by Marriott Amsterdam Airport officieel werd geopend door niemand minder dan Marco Borsato.

De ouders van Rick en Leo Claus wisten in 1969 niet dat zij in de vorm van het bowlingcentrum Haarlem Bowling ook de eerste bouwsteen legden van het huidige hospitality-concern Claus Park Collection.

Directeur-eigenaar Rick Claus: 'In 1980 openden wij een tweede locatie in Alkmaar met bowlingbanen, restaurant, bar en zalen. De naam veranderde in Claus Partyhouse en voor die tijd innovatieve vormen van 'uit eten gaan met beleving' werden geïntroduceerd: barbecue, steengrillen en hotplate. Tien jaar later startten wij in Hoofddorp met de derde en grootste vestiging, Claus PartyWorld.'

Claus Partyworld groeide uit tot één van de bekendste evenementenlocaties in Nederland. Na de brand in Alkmaar werd gefocust op de uitbouw van de locatie in Hoofddorp, met het recentelijk uitgebreide Courtyard by Marriott Amsterdam Airport - met een ultramodern meeting center – en Papa’s Beach House.

Uitbreiding met 6000 m2

Met de6000 m2 grote uitbreiding van het bestaande hotelcomplex, met o.a. 112 kamers en een nieuw auditorium voor 330 personen, biedt Claus Park Collection een nog completer aanbod voor grote (inter)nationale congressen en events. Via de overdekte passage kunnen gasten zich gemakkelijker vanuit het hotel naar één van de ruimten van Claus verplaatsen.

De renovatie was in juni gereed, nu is het vernieuwde hotel officieel en groots heropend.

Marco Borsato

Algemeen directeur Rick Claus is verheugd over de komst van Marco Borsato, die zich bereid toonde om de vernieuwde locatie te openen. In zijn openingsspeech verwees Rick Claus naar de speciale band tussen Claus en Marco Borsato. Die trad al veel op in Claus voordat hij nationale bekendheid verwierf. Daarnaast sprak hij zijn grote waardering voor Borsato’s ondernemerschap uit.

Marco Borsato opende het vernieuwde hotel in de stijl van The Voice of Holland, met een druk op een rode knop, waarna de nieuwe tribune van het auditorium met een lichtshow werd geïntroduceerd aan de gasten. Vervolgens werden de ceo’s van bedrijven waarmee Claus al 50 jaar samenwerkt als dank in het zonnetje gezet. Pascal Gilet, algemeen directeur van Heineken Nederland, Jeroen van Vliet, directeur Coca-Cola Enterprises Nederland, Tim Bolck, horeca-directeur Bacardi Nederland, en Cor Jongens, directeur van VHC Jongens BV, internationale groothandel voor horeca kregen een originele bowlingkegel met bedrijfslogo uitgereikt door Rick Claus en Marco Borsato.

Met een omzet van 14 miljoen euro in 2018 staat Claus Park Collection op plek 90 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.