Nieuwe functie binnen Hilton voor Jochem-Jan Sleiffer

Nieuwe functie binnen Hilton voor Jochem-Jan Sleiffer

Jochem-Jan Sleiffer wordt per 1 januari 2020 Area President Middle East, Africa & Turkey voor Hilton en verhuist naar Dubai. Hilton heeft de Amerikaan David Kelly aangesteld als zijn opvolger als Senior Vice President, Operations voor continentaal Europa. Sleiffer was in die rol gestationeerd in Frankfurt, Kelly opereert vanuit standplaats Barcelona.

Kelly voegt zich bij de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanuit zijn huidige rol waarbij hij verantwoordelijk is voor Groot China en Mongolië. In zijn nieuwe rol als Senior Vice President Operations Europa zal Kelly verantwoordelijk worden voor 57 hotels in 26 Europese landen. Kelly neemt de rol over van Jochem-Jan Sleiffer, die Area President Middle East, Africa & Turkey wordt.

Simon Vincent, Hilton’s EVP en President, Europe, Middle East en Africa: 'Ik ben verheugd dat David bij het EMEA team komt. Hij brengt veel operationele hospitality kennis en strategische leiderschapservaring met zich mee. David zal onze business in continentaal Europa verder laten groeien, onze gasten bijzondere ervaringen bieden, uitdagende kansen bieden voor onze medewerkers en sterke resultaten realiseren voor onze eigenaren.'

Kelly kwam in 1995 bij Hilton in de VS werken en ging daarna naar Australië om daar binnen Hilton verschillende functies en commerciële rollen te vervullen. In 2012 verhuisde Kelly naar China. Dit was een belangrijk moment voor het bedrijf in Azië. Kelly zorgde voor de groei van meerdere Hilton merken binnen China van 34 tot meer dan 210 hotels.

In zijn huidige rol, die hij bekleed sinds 2017, is hij de drijvende kracht achter enkele initiatieven waaronder ‘strategic planning’ in China; het opzetten van groeiplannen in de regio en het ontwikkelen van een lokale versie van Hilton Garden Inn voor de Chinese markt. Kelly is sterk voorstander van diversiteit en heeft de ontwikkeling van vrouwelijke leiders ondersteund en het aantal vrouwen in General Manager posities doen toenemen.

Kelly over zijn aanstelling: “Het is een voorrecht om deze rol te mogen bekleden in continentaal Europa. Hilton is aanwezig in veel verschillende markten, taalgebieden en culturen. Ik heb er veel zin in om te starten aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn Hilton carrière en om te gaan samenwerken met een team van echte hospitality professionals. Ook nu zullen we weer streven naar de beste resultaten per markt en de beste ervaring voor onze gasten!”

Kelly zal 1 januari 2020 beginnen aan zijn nieuwe rol en gestationeerd worden in het regionale Hilton kantoor in Barcelona. Daarvoor zal hij verhuizen met zijn vrouw Carol en zoon Jayden.