AF&BM zoekt F&B Professional of the Year 2020

AF&BM zoekt F&B Professional of the Year 2020
Foto: Cynthia van Dijke - vlnr: Frank Lindner, Iris Kranenburg, Demian van der Reijden, Lieke Weerdenburg, Maarten Wessels, Ruth Engels, Paul Sprakel, René Giel

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) roept elk jaar in januari de F&B Professional of the Year uit. De zoektocht naar kandidaten voor de titel in 2020, en uiteindelijk naar de opvolger van Lieke van Weerdenburg, is inmiddels gestart.

Lieke van Weerdenburg, f&b manager van Van der Valk Hotel Uden Veghel, heeft haar titel F&B Professional of the Year 2019 afgelopen jaar met trots gedragen, en mag nu zelf meehelpen bij de zoektocht naar haar opvolger.

De AF&BM wil op haar Jaargala in januari de nieuwe F&B Professional of the Year benoemen en roept kandidaten op zich aan te melden voor de wedstrijd. 'Wij zoeken degene die binnen ons mooie vakgebied onderscheidend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt’, zegt AF&BM-voorzitter René Giel.

Aanmelden kan tot 6 december via de website van de AF&BM en staat open voor iedereen die professioneel met f&b management bezig is. Kandidaten hoeven geen lid van de vereniging te zijn en hoeven ook niet persé in een hotel te werken.

Op 9 december, na afloop van de AF&BM themabijeenkomst over voeding en gezondheid, worden de tien genomineerden bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan.

Deze tien zullen zich vanaf 16 december op de website van de AF&BM presenteren aan het publiek. De presentaties worden beoordeeld door vakgenoten (de leden en partners van de AF&BM) en door het grote publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Daarbij wegen de stemmen van de vakgenoten zwaarder dan van het publiek.

Op de Horecava in de RAI in Amsterdam wordt op 15 januari bekend gemaakt welke drie genomineerden de meeste (gewogen) stemmen hebben gekregen en doorgaan naar de finale.

Finale

De drie finalisten krijgen op 20 januari 2020 in het bedrijf waar zij werkzaam zijn bezoek van de vakjury. De jury, bestaand uit voorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhoudster Lieke Weerdenburg, zal de prestaties van de finalisten beoordelen aan de hand van een rondleiding door het bedrijf en een presentatie over bewezen successen en resultaten.

Jaargala

Tijdens het jaargala van de AF&BM op 25 januari 2020 wordt bekend gemaakt wie de titel F&B Professional of the Year 2020 verdient. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en een passende culinaire prijs krijgt deze professional een AF&BM jaarlidmaatschap aangeboden. Ook volgt traditiegetrouw een interview in Misset Hotel.

Het verloop van de verkiezingsstrijd op een rij:

• 6 december: uiterlijke aanmelddatum
• 9 december: bekendmaking 10 genomineerden op AF&BM themabijeenkomst
• 16 december tot 15 januari: stemmen
• 15 januari : bekendmaking drie finalisten op de Horecava
• 20 januari: vakjury bezoekt de finalisten
• 25 januari: bekendmaking winnaar F&B Professional of the Year 2020 tijdens AF&BM jaargala.