Restaurant start met bezorgen van pannenkoeken

Restaurant start met bezorgen van pannenkoeken

Restaurant Reuvershoeve, tussen Zutphen en Brummen, is gestart met het thuisbezorgen van pannenkoeken. Ondernemer Wouter Westdijk heeft zelf geïnvesteerd in een online bestelplatform, na een pilot via Thuisbezorgd.nl.

Wouter Westdijk rekent op veel kruisbestuiving tussen de gasten die in het restaurant komen eten en klanten die pannenkoeken bestellen voor thuis. Zo loopt nu een spaaractie waarbij bezorg-klanten kunnen sparen voor een gratis tweede pannenkoek in het restaurant.

Ondernemer Wouter Westdijk: ‘Ik liep al een tijd met het idee rond. Iedereen kent de pizzabezorger. Maar niemand is bekend met een pannenkoeken-bezorger,’ aldus Westdijk, eigenaar en oprichter van de Reuvershoeve (2014) in Brummen.

Zouden mensen pannenkoeken willen bestellen? Is er vraag naar? Krijgen we dit spits in onze eigen organisatie? Welke postcodegebieden kunnen we bereiken vanaf hier? Op al deze vragen kon Westdijk bevestigend antwoorden na een pilot via Thuisbezorgd deze zomer.

‘Via social media hebben we in korte tijd een mooi bereik opgebouwd en de bestellingen hebben we in aanvang laten afhandelen via Thuisbezorgd. We hebben bezorgers aangenomen en vervoermiddelen aangeschaft. Postcode voor postcode hebben we min of meer op verzoek ‘opengezet’ en de klanten waren erg enthousiast.’

Inmiddels heeft Westdijk afscheid genomen van Thuisbezorgd en zelf een website en bestelmodule/webshop laten bouwen. 

Bezorgen van pannenkoeken

De bezorgers van de Reuvershoeve hebben een scooter. Ook is een Fiat Doblo aangeschaft als bezorgauto , bedrijfskleding en goede warmhoud boxen. De bezorgdienst beslaat 10 postcodes in Zutphen, Brummen en Eerbeek. Uitbreiding staat op de wensenlijst. ‘Maar stapje voor stapje. We moeten het aan kunnen en de kwaliteit garanderen.’

De Reuvershoeve bezorgt van maandag tot en met zondag vanaf 16 uur. Bezorgkosten bedragen 1,50 en het minimale bestelbedrag is 17,50 euro.