BBB Maastricht en opleider Biertalent slaan handen ineen

BBB Maastricht en opleider Biertalent slaan handen ineen
Erik Stroink (l) van de BBB en Henri Reuchlin, namens Biertalent.

De Stibon bieropleiding Biertalent, speciaal gericht op de horeca, breidt uit naar Maastricht. Na Amsterdam, Haarlem en Breda wordt de cursus, in samenwerking met de BBB Academy vanaf dit najaar ook in de Limburgse hoofdstad aangeboden.

De eerste les in Maastricht gaat dieper in op tappen en schenken. De les wordt gegeven op 12 november 2019 bij au Mouton Blanc. Op 20 december 2019 volgt een les brouwproces bij brouwerij de Maastrichter Maltezer.

De opleiding Biertalent richt zich specifiek op de horeca, aldus Stibon-voorman Henri Reuchlin. 'In de opleiding ligt de nadruk op praktisch toepasbare biervaardigheden. Gastgericht advies geven speelt een belangrijke rol in alle lesblokken.' De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Stibon Bieropleidingen.

Beursmanager BBB Maastricht, Erik Stroink: 'De samenwerking met Stibon past perfect bij de ambitie van de BBB om het hele jaar door toegevoegde waarde te bieden aan de horecasector.'

Flexibel in te richten bieropleiding

Biertalent uit nevengeschikte lesblokken. Ieder lesblok is afzonderlijk en op willekeurige volgorde te volgen. Praktische kennis en vaardigheden staan daarbij centraal. 'De opleiding bestaat uit zes lesblokken, die in de loop van het jaar gegeven worden', aldus Bas Schampers, mede-initiatiefnemer. 'Een aantal van die lessen is seizoensgebonden, andere zijn algemener van aard. Je kunt alle lesblokken volgen, of alleen die blokken die je voor je werk nodig hebt.'