Vijf inspirerende horeca-interieurconcepten

Vijf inspirerende horeca-interieurconcepten

Wie droomt er niet van? Een succesvol horecaconcept dat klopt van A tot Z? Horecabedrijven hebben regelmatig te maken met trends die vaak van korte duur zijn. Het is daarom belangrijk om een concept te hebben dat op trends inspeelt en tegelijkertijd een unieke identiteit uitstraalt. Maar hoe? Afgelopen jaar zijn de vijf horecaconcepten hieronder gerealiseerd door de designers van Kaja. Allemaal anders, uniek en passend bij het specialisme van de ondernemer.

Een Scandinavische droom

Pure smaken en een Scandinavisch interieur zonder toeters of bellen. Deze kenmerken behoren tot Restaurant The Lemon Tree in Deventer. Het concept van The Lemon Tree is simpel: hier ga je naartoe om je culinair te verassen in een fijne ambiance. Deze stijl kenmerkt zich met zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. De tafels en stoelen zijn speciaal uitgekozen door de designer van Kaja. De blikvanger is de citroenboom in de zaak die prominent aanwezig is. Ga je met de trap naar beneden, dan kom je in de parel van het bedrijf, een open keuken met een grote chef’s table. Een totaalconcept wat klopt.

the_lemon_tree-Horeca-interieurconceptenRetro meets modern

In hartje Delft vind je op de hoek van de Beestenmarkt Café Brasserie Monastère. De brasserie dankt haar naam aan het Minderbroederklooster dat tot 1595 op het plein heeft gestaan. Aan de ene kant kun je in het café genieten van een drankje aan de authentieke bar. Aan de andere kant van het pand kun je lekker genieten van de Frans georiënteerde keuken in de gezellige brasserie. De combinatie van oude elementen van het pand met klassieke meubels weten een laagdrempelige en elegante sfeer te creëren. Met de metrotegels, het witte marmer en de welbekende bistro stoelen is het net alsof je je waant in Frankrijk.

brasserie_monastere

Sfeervol zoals een echt (t)huis

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle en Brass Boer op Bonaire, openden begin mei een nieuw restaurant in Zwolle: Brass Boer Thuis. Brass Boer Thuis is omgetoverd tot een sfeervolle bistro met een warme uitstraling, mede door het gebruik van de gele en oranje kleuren. In Brass Boer Thuis worden dezelfde soort gerechten geserveerd als in Brass Boer op Bonaire, maar dan met ingrediënten uit de Zwolse regio. Het is daarmee een nieuwe ‘bistro-brasserie stijl’ waarbij veel gerechten rechtstreeks van het houtvoer naar de gasten gaan. Het is een plek geworden om een avond te genieten, net zo sfeervol en gemoedelijk als in een echt Thuis!

Exotische hotspots

Bij Zuzu Kitchen & Bar in Ede kijk je je ogen uit. In het kleurrijke exotische interieur valt in ieder hoekje van de bar wel iets bijzonders te ontdekken. Je voelt de trendy en hippe sfeer uit Miami. Elk gedeelte van het kleurrijke interieur geeft zijn unieke en eigen sfeer. De kleuren exotisch roze, avontuurlijk groen en warm geel goud maar ook de exotische accessoires zoals de flamingo’s die om de hoek komen kijken, zorgen voor een tropical vibe. Een gezellige plek waar je altijd terecht kan voor een hapje en een drankje.

Gold chique

In een historisch pand in het centrum van Almelo opende Gastrobar 1910 haar deuren. Een restaurant waar het draait om goede vlees- en visgerechten. Het pand is jaren geleden door Kaja Interieurs ingericht, maar werd voor Gastrobar 1910 volledig gerestyled. ‘De bar en keuken zijn blijven staan, maar de rest is compleet anders ingericht.’’

Door de warme en natuurlijke tinten, is het een modern ontwerp geworden. De gouden elementen in het interieur dienen als een echte eye-catcher. ‘Het gouden logo sluit aan op het interieur, maar ook op het servies, de kleding en menukaart. De doordachte belichting zorgt ervoor dat het goudkleurige behang, de wijnklimaatkast en de gouden wanddecoraties extra mooi uitkomen.’’ In combinatie met de luxe velvet bekleding en botanische elementen heeft het restaurant een chique en moderne uitstraling gekregen. Een plek waar je kunt genieten, ontmoeten en delen. Een gemoedelijke interieurstijl voor de perfecte avond uit.

gastro_bar

Dit artikel is gesponsord door Kaja