Bas van Beveren neemt in The Millèn* stokje over van sommelier Wendy Elsink

Bas van Beveren neemt in The Millèn* stokje over van sommelier Wendy Elsink
Bas van Beveren

Bas van Beveren neemt in sterrestaurant The Millèn in Rotterdam het stokje over van sommelier Wendy Elsink. Elsink vond een nieuwe uitdaging in Duitsland. Van Beveren toont naast wijnen, ook interesse in gedistilleerde wijnen, koffie en thee.

Wim Severein op social media: 'Anderhalf jaar geleden is Wendy Elsink het avontuur aangegaan om als sommelier The Millèn op te starten. Dat was absoluut geen makkelijke taak maar ze heeft iets moois voor The Millèn neergezet. Voor haar is het weer tijd voor een nieuwe stap en ze begint een nieuw avontuur in Duitsland. Collega Bas neemt het stokje over en is het jaar goed begonnen door zoveel mogelijk wijnen te proeven en deze te combineren met onze nieuwe gerechten.'

Severein van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende in 2018 zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel.  In 2019 werd het restaurant al bekroond met een Michelinster. Het team van The Millèn, in de Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van Severein. Ook sommelier Wendy Elsink verhuisde mee vanuit  het Wereldmuseum. Severein: ‘Ik ga in The Millèn werken met een jong en dynamisch team van mensen die ik goed ken en waar ik blindelings op kan vertrouwen. Mijn team is gastgericht, kan goed naar onze gasten luisteren en hen uitstekend adviseren', zei hij daar toen over.

Wim Severein (c) Aad Hoogendoorn
Wim Severein (c) Aad Hoogendoorn

Een uitgebalanceerde wijn-spijscombinatie staat er hoog in het vaandel, 'want goede wijn kan een gerecht maken of breken.’ The Millèn is een zelfstandig restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel, pal tegenover het Centraal Station. Het 228 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. The Millèn heeft plaats voor 45 couverts. Door de hoge raampartijen krijgen de gasten een prachtig uitzicht op het Rotterdamse Weena en het nieuwe stationsplein. In het hart van het restaurant hebben bezoekers zicht op de open keuken. Tevens is er ruimte voor private dining voor maximaal 16 personen.