Agnes Raggers van Mooirivier in Dalfsen is F&B Professional of the Year 2020

Agnes Raggers van Mooirivier in Dalfsen is F&B Professional of the Year 2020

F&B manager Agnes Raggers van hotel & congrescentrum Mooirivier in Dalfsen is tijdens het jaargala van netwerkvereniging AF&BM op 25 januari uitgeroepen tot F&B Professional of the Year 2020. Ze won het in de finale van Bart Vanderstukken van Kruisherenhotel in Maastricht en Dirk Peters van The Roast Room in Amsterdam.

De jury prijst haar daadkracht en ondernemerschap. Agnes Raggers, die onder meer zeven jaar als gastvrouw bij De Librije werkte en daarna Librije’s Zusje Amsterdam (Nu Spectrum**) mocht openen, is eigenzinnig en heeft eigenhandig behoorlijk wat veranderingen weten door te voeren in het bedrijf waar ze werkt. Van automatisering en betere werkomstandigheden tot gezondere snacks en drankjes.

Dat gaat bij Mooirivier niet altijd vanzelf, maar met haar sprankelende persoonlijkheid en overredingskracht, wist Raggers in bepaalde werkprocessen veel tijd – en dus geld – te besparen. Ze staat voor haar teamleden en zorgt voor rust op de werkvloer door relatief eenvoudige zaken als voldoende glaswerk en heldere communicatie goed te regelen.

Ambassadeur voor het vak

Ook zorgt ze dat voor iedereen de balans tussen werk en privé in orde is. ‘Als mensen continu op hun tenen moeten lopen, vinden ze hun werk niet leuk meer. Dat is funest voor de horeca.’

Met haar moderne aanpak en frisse ideeën is ze een waar ambassadeur voor het vak van f&b manager, meent de jury. Waar sommige van haar collega’s de functie als tussenfase zien, als opstap richting general managerschap, is Raggers duidelijk: ‘ik houd van f&b en zie mezelf niet zo snel general manager worden. F&B is het mooiste vak dat er is.’

Unanieme winnaar

Met haar daadkracht, visie, ondernemerschap en aantoonbare successen wist ze de jury van de F&B Professional of the Year te overtuigen. Nadat op één dag de drie finalisten in hun iegen bedrijf werden bezocht, wezen de zes juryleden Raggers unaniem als winnaar aan. Daarmee versloeg ze f&b manager Bart Vanderstukken van Kruisherenhotel in Maastricht en restaurant manager Dirk Peters van The Roast Room in Amsterdam.

Nieuwe huisstijl en site AF&BM

Tijdens het Jaargala van AF&BM werd de nieuwe huisstijl met het nieuwe logo en de vernieuwde website van de vereniging gepresenteerd. AF&BM gaat een samenwerking aan met Food Inspiration, waarbij gebruik wordt gemaakt van het platform en netwerk van dat inspiratie- en kennisbedrijf.

De jury bestaat uit

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen (voorzitter)
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration
  • Lieke Weerdenburg – Van der Valk Hotel Uden-Veghel / F&B Professional of the Year ‘19

Tiende editie

Tijdens het jaargala van AF&BM, de initiatiefnemer van de wedstrijd, in Okura Amsterdam, werd bekendgemaakt dat Raggers de titel mee naar huis zou nemen. Ze volgt Lieke Weerdenburg op, f&b manager van Van der Valk Uden-Veghel, die de titel in 2019 won.

2020 was de tiende editie van de zoektocht naar de F&B Professional of the Year. Uit de voorgedragen kandidaten stelde de organisatie een lijst met genomineerden samen. Na stemmen van het publiek en de leden van de vereniging bleven drie finalisten over.

Zij kregen in hun eigen bedrijf bezoek van de hoofdjury, waarbij ze in exact een uur de jury mochten overtuigen. Daarbij werd gelet op: visie, eigenheid, ondernemerschap, maatschappelijke betrokkenheid en aantoonbare successen. Ook is de AF&BM op zoek naar een winnaar die een ambassadeur is voor het vak en ook voor de vereniging.

De bedrijven van de finalsten lagen dit jaar ver uit elkaar, de jury legde ruim 700 kilometer af. Bekijk hieronder een impressie van de jurydag langs Kruisherenhotel, Mooirivier en The Rost Room.

Alle winnaars op een rij

2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan