Restaurant 212 en Daalder naar Les Patrons Cuisiniers

Restaurant 212 en Daalder naar Les Patrons Cuisiniers
Richard van oostenbrugge van 212

Karl van Baggem (OpBuuren), Marcel van der Kleijn (Calla's) en Andre van Doorn (voorheen Kasteel Heemstede) hebben zondag 26 januari 2020 afscheid genomen van restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

Naast deze drie leden die stoppen bij Les Patrons Cuisiniers, zijn ook nieuwe leden toegetreden:

Ronald van Roon - Calla’s Den Haag
Dennis Huwae – Daalder en Edel by Dennis
Richard van Oostenbrugge en Thomas groot – 212 Amsterdam

De nieuwe leden zijn tijdens het Grand Gala des Patrons geïnaugureerd. Dit gala vond plaats in het Kurhaus in Scheveningen op zondag 26 januari. De chefs kookten een 6-gangendiner voor 360 gasten. De Patrons organiseerden het gala voor de vijfde keer.

Naast alle culinaire genoegens was er tevens plek voor een ontroerend moment toen voorzitter Frank Visser het woord nam, om de in december vorig jaar overleden vakbroeder, Patron en vriend, Lucas Rive, ten overstaan van alle aanwezigen een speciaal eerbetoon te geven. Restaurant Lucas Rive in Hoorn is weer open en ook nog lid van de Patrons.

Ronald van Roon - Marcel van der Kleijn

Restaurant Calla's in Den Haag blijft aangesloten bij de Patrons, alleen treedt Marcel van der Kleijn terug en doet Ronald van Roon - mede-eigenaar een stap naar voren.

Ronald van Roon, Calla's Den Haag.

Ronald van Roon, geboren in Barendrecht, schilde als kleine jongen zijn eerste aardappelen samen met zijn opa. Na zijn eerste snuffelstage in de horeca wist hij op zijn vijftiende één ding zeker; hij wilde kok worden. Op zeventienjarige leeftijd startte hij aan de koksopleiding en in de jaren hierna werkte hij bij diverse restaurants in binnen en buitenland. In 2007 is het Marcel van der Kleijn, oprichter van Calla’s, die Van Roon naar zijn restaurant in Den Haag haalt.
Acht jaar later, in 2015, krijgt hij de kans om samen met levenspartner Bianca Fellinger mede-eigenaar te worden van het sterrestaurant. In zijn keuken noemt Van Roon het essentieel om de juiste sauzen te creëren en het werken met dagverse producten uit onder andere de eigen groentetuin 'Laantje Voorham' in Wassenaar.

Menno Post en Toine Hermsen

Vorig jaar trad Menno Post van Olivijn toe tot de restaurantvereniging. Toine Hermsen en Johan van Groeninge namen toen afscheid van de Patrons.

Bij de Patrons zijn 22 restaurants aangesloten.

De chefs van de Patrons Cuisiniers

  • JEF SCHUUR
    BIJ JEF DEN HOORN (TEXEL)
  • LUCAS RIVE (†)
    RESTAURANT LUCAS RIVE HOORN
  • MARTIN KRUITHOF
    DE LINDENHOF GIETHOORN
  • JARNO EGGEN
    DE GROENE LANTAARN STAPHORST
  • LARS VAN GALEN
    ’T LANSINK HENGELO
  • ERIK DE MÖNNINK
    DE SWARTE RUIJTER HOLTEN
  • ANDRÉ VAN ALTEN
    LA PROVENCE DRIEBERGEN-RIJSENBURG
  • WILCO BERENDS
    DE NEDERLANDEN VREELAND
  • EGON VAN HOOF
    MOS AMSTERDAM AMSTERDAM
  • MENNO POST
    OLIVIJN HAARLEM
  • RONALD VAN ROON
    CALLA’S DEN HAAG
  • ERIK VAN LOO
    PARKHEUVEL ROTTERDAM
  • JOS GROOTSCHOLTEN
    PERCEEL CAPELLE AAN DEN IJSSEL
  • THIJS MELIEFSTE
    MELIEFSTE WOLPHAARTSDIJK
  • EDWIN VINKE
    DE KROMME WATERGANG HOOFDPLAAT
  • YURI WIESEN
    RESTAURANT WIESEN EINDHOVEN
  • SOENIL BAHADOER
    DE LINDEHOF NUENEN
  • RENÉ BRIENEN
    BRIENEN AAN DE MAASWELL (L)
  • ERIC SWAGHOVEN
    VALUAS VENLO
  • HENK SAVELBERG
    SAVELBERG THAILAND BANGKOK
  • RICHARD VAN OOSTENBRUGGE EN THOMAS GROOT
    212 AMSTERDAM
  • DENNIS HUWAE
    DAALDER EN EDEL BY DENNIS AMSTERDAM

Les Patrons Cuisiniers

Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Henk Savelberg, John Halvemaan, Cees Helder, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel Les Patrons Cuisiniers op.

De negen oprichters, stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen, waren het er unaniem over eens dat het vakmanschap, de culinaire creativiteit en de kwaliteit van gastronomie in Nederland naar een hoger niveau gebracht konden worden.

Mede dankzij hun niet aflatende inspanningen is de Nederlandse gastronomie volwassen geworden en is de erkenning en belangstelling hiervoor, ook vanuit het buitenland groter dan ooit.