Ferry van Houten stopt met Het Bosch Delivery: 'Ik wil het goede voorbeeld geven'

Ferry van Houten stopt met Het Bosch Delivery: 'Ik wil het goede voorbeeld geven'

'Het ging hartstikke lekker', zegt Ferry van Houten van restaurant Het Bosch in Amsterdam over Het Bosch Delivery. 'Maar ik word er gewoon boos van dat iedereen in die parken samenkomt, dan moet ik zelf wel het goede voorbeeld geven', zegt de horecaondernemer. Daarom trekt hij de stekker uit zijn thuisbezorgservice.

Van Houten: 'We moeten afstand houden, die anderhalve meter. Maar in de praktijk was dat niet te doen met bezorgers en de keuken. Dan moet je een conclusie trekken.' Hij maakte de beslissing met gemengde gevoelend. 'Ik vind dat iedereen nu zijn verantwoording moet nemen, maar de andere kant van de medaille was dat er in ieder geval wat binnenkwam. Maar goed, geld verdienen doe je nu niet. Het is alleen maar cashflow.' Ferry van Houten vervolgt: 'We waren ook ziekenhuizen aan het ondersteunen met gezonde maaltijden. Misschien dat ik dat nog wel in mijn eentje blijf doen.' Van Houten voegt nog toe dat hij vindt dat de horeca nu even niet mag zeuren. 'De overheid heeft een fantastisch pakket aan maatregelen neergelegd. Het gaat nu om ieders gezondheid.'

Ron Blaauw stopt ook met bezorging

Ron Blaauw maakte maandag 23 maart dezelfde beslissing. Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia stoppen tot in ieder geval 6 april met delivery en take away van maaltijden. Ron Blaauw: 'We hebben in zo’n korte tijd nog nooit zoveel rijsttafels en satés verkocht, maar we voelen ons verplicht om een bijdrage te leveren aan het beperken en terugdringen van het virus.'

‘Wegens succes gesloten, maar had het liever anders gezien’, zegt Ron Blaauw tegenover Misset Horeca. ‘Als horecaman wil je graag mensen blijven bedienen, maar ik vond het niet meer verantwoord. Koks en bezorgers staan bij elkaar en we hadden zo’n 400 bestellingen per dag. Geld speelt dan een ondergeschikte rol – want natuurlijk hebben ook wij verschrikkelijk veel omzetverlies – maar het gaat nu om de gezondheid van iedereen', zo stelt ook Blaauw.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!