Westkop Rotterdam organiseert 'een rondje voor de zorg'

Westkop Rotterdam organiseert 'een rondje voor de zorg'
Nu met veel afstand pizza's afhalen, straks een gezellige borrel voor zorgpersoneel bij Westkop Rotterdam.

Café-Restaurant Westkop in Rotterdam, een horecagelegenheid naast het Erasmus Medisch Centrum, wil het zorgpersoneel daar een hart onder de riem steken. Eigenaar Thomas Tournier zamelt geld in voor een borrel voor de medewerkers.

Het wordt geen borrel op afstand, maar – als de zaak weer open mag – een gezellig samenzijn op de zaak.

‘We gaan voor de medewerkers van het Erasmus Medisch Centrum geld inzamelen om de afdelingen die nu zo hard aan het werk zijn in deze ongelofelijke periode te laten borrelen in De Westkop. We denken aan een aantal woensdagen in een maand, dat De Westkop weer open mag zijn. De naam die we er aan geven is ‘een rondje voor de EMC medewerkers.’ Eric Hokke van Horeca Advies Werkt is tevens betrokken bij dit project.

Tournier is een campagne gestart om geld in te zamelen. Hij denkt aan sponsoren (bedrijven, leveranciers) en particulieren die willen bijdragen.

Ook Westkop Rotterdam aan het Museumpark 35 moest 15 maart verplicht op slot. ‘Ons zonnige terras staat er nu leeg en verloren bij.’ De zaak bezorgt via Deliveroo pizza’s en bier bij mensen thuis. Ook voor afhaal is de zaak geopend. ‘Alles op gepaste afstand natuurlijk.’ ‘We bakken van donderdag tot en met zaterdag, vanaf 16 uur.’

Bier voor thuis

Westkop genereert de omzet niet alleen met pizza’s maar levert ook bierproeverijen voor thuis. De zaak biedt bijvoorbeeld vier bieren van 4 Islands aan in een herbruikbare houder voor 14,95 euro. Een bierproeverijtje is er voor 13,50 en dan kan de gast kiezen uit IPA, Tripel/Blond of een verrassingspakket.

Westkop ging in de zomer van 2019 van start in Rotterdam.