Sterrestaurant Lastage opent vanwege corona tijdelijk in een theater

Sterrestaurant Lastage opent vanwege corona tijdelijk in een theater

Sterrestaurant Lastage in Amsterdam en Internationaal Theater Amsterdam (ITA) gaan vanwege corona een unieke samenwerking aan. Lastage gaat 'On Stage' en zal in de maanden juni, juli en augustus haar gasten 's avonds ontvangen in de brasserie van ITA.

In deze coronatijd hebben alle horecabedrijven een probleem, maar die problemen kunnen sterk verschillen. Een klein restaurant als Lastage kan op een veilige manier straks nog maar een handjevol gasten ontvangen. ITA kan op een veilige manier veel gasten ontvangen, maar die zijn er niet, omdat het de aanloop mist van vrijwel al haar theaterpubliek. ITA en Lastage organiseren daarom samen de volgende activiteiten voor het Amsterdamse publiek.

Lastage gaat ‘On Stage’

Restaurant Lastage en zal in de maanden juni, juli en augustus haar gasten ‘s avonds ontvangen in de brasserie van ITA. Chef-kok van Lastage Rogier van Dam ontwerpt speciaal voor deze gelegenheid een menu van vier tot zesgangen. Ook het menu van de ITA Brasserie wordt in samenwerking met Rogier vernieuwd.

Lastage

Tienjarig bestaan

Restaurant Lastage viert in juli ook haar 10e verjaardag bij ITA. Lastage heeft bovendien al 10 jaar een Michelinster. Dat wordt gevierd in een zeer feestelijke, bijzondere setting: gasten zijn welkom om te komen dineren aan tafeltjes op het podium van de monumentale Grote Zaal van ITA. Van 2 t/m 12 juli: 10 dagen lang genieten van de 10 allergrootste Lastage-klassiekers.

ITA stelt Ajax terras open voor publiek

ITA stelt deze zomer het bekende Ajax-balkon en de Ajax-foyer open voor publiek. ITA: 'Een unieke mogelijkheid voor een hapje en een drankje op een plek die in gewone tijden alleen voor de groten der aarde, zoals Johan Cruijff, Nelson Mandela en Sinterklaas was gereserveerd.' Deze zomer zullen ook de ITA Brasserie en het terras aan het Leidseplein weer ‘gewoon’ open zijn, zij het volgens de nieuwe regels. Ook daarvoor wordt samen met sterrenkok Rogier van Dam een nieuwe kaart ontwikkeld.