Sterrestaurant De Zwaan verandert concept én naam

Sterrestaurant De Zwaan verandert concept én naam

Carlo Chantrel en Mariëlle Vink van sterrestaurant De Zwaan openen in september met een nieuw concept, een ander interieur én een andere naam op de gevel van hun restaurant. De eigenaren gaan hun eigen stempel drukken op het door Michelin bekroonde restaurant. 'Het is tijd voor verandering en dan is half werk lastig', zegt Mariëlle Vink.

Roland Peijnenburg droeg in mei De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur over aan zijn chef en maître-sommelier. Hij besloot na 30 jaar plaats te maken voor de nieuwe eigenaren. Per 1 juli mogen chef Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink zich de nieuwe eigenaren van het restaurant en de bistro noemen. Een duo dat al een aantal jaar op topniveau samenwerkt in Etten-Leur. Zij vinden het nu tijd voor veranderingen.

Sluiting bistro Het Lelijke Eendje

Bistro Het Lelijke Eendje gaat in het najaar de deuren sluiten. Deze ruimte wordt bij het huidige restaurant De Zwaan getrokken, zodat er straks nog maar één restaurant is. 'Doordat we straks geen twee menukaarten meer naast elkaar voeren, en we één groter restaurant hebben waardoor je anders kunt inkopen, kunnen we de prijzen ook iets verlagen.'

Hipper en laagdrempeliger

Het restaurant - waarvan de nieuwe naam nu nog niet naar buiten wordt gebracht - wordt hipper en laagdrempeliger, vervolgt Vink. 'Laagdrempeliger qua sfeer, niet wat betreft de keuken. De chef wil graag puurder gaan koken, met minder componenten op het bord. Heel eerlijke smaken.'

Michelin

Het interieur omschrijft Vink als ambitieus. 'Veel met kleur en groen. De kunst behoort toe aan de familie Peijnenburg en gaat terug naar de eigenaren.' De maître-sommelier hoopt op behoud van de Michelinster. 'Maar we zijn ons er heel erg van bewust dat zowel de eigenaren, het concept en de naam dan is veranderd. We gaan er in ieder geval vol passie in. Het wordt een restaurant dat ons past als een jasje.'