Foodhallen Rotterdam uitgebreid met een terras

Foodhallen Rotterdam uitgebreid met een terras

Foodhallen Rotterdam heeft nu ook een terras. Ondanks de nieuwe regels is er meer dan genoeg ruimte. Gasten kunnen op voldoende afstand zitten aan lange tafels of in relaxte strandstoelen.

Naast kenmerkende elementen uit de Rotterdamse haven, zoals twee grote scheepsboeien, zijn er knusse schaduwhoekjes gecreëerd. Gasten kunnen bestellen via Butlaroo. Via een smartphone hebben ze toegang tot alle menu’s van alle stands en bars in de Foodhallen. Medewerkers brengen de bestelling naar de tafel of ligstoel. Ook betalen kan via de app.

Vernieuwde bar

Foodhallen opent binnen een nieuwe bar die meer dynamiek in de ruimte brengt en perfect het terras kan bedienen. Er worden goede wijnen, gin-tonics en cocktails geschonken, maar uiteraard staan er ook biertjes van de tap, fris en speciaal bier op de kaart. Bij de bar - ontworpen door het jonge architectenbureau OneSevenTree – kunnen gasten zitten onder de kenmerkende bollampen die je overal in de Foodhallen terugziet.

Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam, het zusje van de hallen in de hoofdstad, bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonnen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het moderne interieur, met sfeervolle bollampen, veel hout en ruime balies, zorgen voor een gezellige sfeer.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.