Tommy den Hartog weg bij restaurant Moon in A'DAM Toren

Tommy den Hartog weg bij restaurant Moon in A'DAM Toren
Foto: Diederik van der Laan

Tommy den Hartog gaat een nieuwe uitdaging aan. Dit weekend kondigde de kok zijn vertrek als chef de cuisine bij restaurant Moon aan.

'Na een samenwerking van ruim 4 jaar hebben Adam Six Senses en ik in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen', schrijft hij op social media. Op 31 juli trad hij uit dienst als Chef de Cuisine bij Restaurant Moon. 'Ik wil iedereen bedanken die de afgelopen jaren heeft meegewerkt aan de opbouw van het succes en de ervaring die ik heb opgedaan'.

Tommy den Hartog houdt nog voor zich wat zijn nieuwe uitdaging zal gaan zijn. 'Ik hou jullie op de hoogte', zegt hij tegen Misset Horeca. Den Hartog stond sinds de opening van de A'DAM Toren aan het roer van het ronddraaiende restaurant.

Jaimie van Heije, bekend van zijn gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, was de signature-chef van restaurant Moon dat zit gevestigd op de 19de verdieping van de voormalige Shelltoren in Amsterdam. Echter, niet het hele restaurant draait. De kern met open keuken staat vast. De cirkel daaromheen, het deel waar de honderd gasten kunnen zitten, draait per uur 360 graden om de keuken. Gasten hebben daardoor een wisselend uitzicht op de zaak en op Amsterdam.