Nieuwe site voor commissieloos restaurantplatform

Nieuwe site voor commissieloos restaurantplatform

Het commissieloze restaurantplatform Bijzonder uit Eten heeft een nieuwe website. De online restaurantgids van Janneke Nijenhuis richt zich op bijzondere culinaire ervaringen buiten de deur.

‘We hebben de site juist nu in deze coronatijd vernieuwd. Mensen gaan minder naar het buitenland en zoeken in Nederland naar een high tea, diner op hoogte, culinaire wandeling, leuke picknickplek, theaterdiner, eten aan de chef’s table of een bbq-avond met muziek.’

Bijzonder Uit Eten werd in 2017 gelanceerd door Janneke Nijenhuis. Ze deed Hotelschool Den Haag (1998), had commerciële functies op het hoofdkantoor van Golden Tulip, was commercieel directeur van Hampshire Hotels en heeft nu haar eigen adviesbureau Hands-On Advies.

De restaurants hebben een gratis vermelding op Bijzonder Uit Eten. Alleen voor het aanbieden van specials en events rekent de site €35 voor één jaar vermelding. Gasten boeken rechtstreeks bij het restaurant.

Niche marketing

Nijenhuis gelooft als online consultant voor de hospitality branche heilig in niche marketing. ‘Met het aanbieden van een theaterdiner, picknick in de tuin of andere speciale culinaire evenementen kun je je als restaurant of hotelrestaurant online beter en buiten de dure sites als The Fork en Heerlijk positioneren. Dit kan op algemene evenement-achtige sites, maar daar verlies je tussen het geweld van duizenden niet culinaire events al snel de aandacht. Een gids die uitgaat van de usp’s van een horecabedrijf was er niet.

De site werd al snel uitgebreid met het aanbod foodfestivals & foodtruckfestivals – kookscholen – theehuizen en boerderij & landwinkels. Immers ook daar kun je heel bijzonder uit eten!

Janneken Nijenhuis vervolgt: ‘Ik werd als consultant gek van de kortingsweken en restaurantweken in combinatie met grote retailers. De gast weet niet dat hij niet spaart voor een gratis diner, maar dat het restaurant dit tweede diner moet weggeven. Een neerwaartse ontwikkeling voor restaurants die gestopt moet worden, willen we in de toekomst nog bijzonder uit eten kunnen gaan,’ stelt ze stevig.

‘Daarom is Bijzonder Uit Eten géén kortingssite, want korting is niet bijzonder.’

Foodfestivals en Foodhallen

Naast culinaire evenementen van restaurants biedt Bijzonder Uit Eten informatie over foodhallen in Nederland en een groot aanbod in foodfestivals en foodtruckfestivals.

De foodfestivals voor 2020 zijn grotendeels afgelast vanwege de coronacrisis, maar veel van de eventorganisatoren hebben de data voor 2021 reeds bekend gemaakt en deze zijn te vinden op de site.

Verbeterde zoekfuncties

De zoekfunctionaliteit op de site is aanzienlijk verbeterd, zo kan de gebruiker sneller een leuk event in de buurt vinden. Je kunt zoeken op provincie, plaats, soort keuken, bijzondere items op de kaart, dieetwensen, locatie, soort event, feestdagen of faciliteiten.