Ommense hotels De Zon, Paping en Landgoed Het Laer overgenomen

Ommense hotels De Zon, Paping en Landgoed Het Laer overgenomen
Hotel De Zon

Patrick Wolffenbuttel en Luc Sietsma, beiden tot voor kort werkzaam als general manager bij hotels van WestCord, hebben met een investeerder het portfolio van Ron Nijhof met drie horecabedrijven in Ommen gekocht: Hotel De Zon, Hampshire Hotel Paping en Landgoed Het Laer.

De Ommense bedrijven Hotel De Zon, Hampshire Hotel Paping en Landgoed Het Laer waren in handen van Ron Nijhof. 35 jaar geleden begon hij als bedrijfsleider in De Zon en werd tien jaar later, in 1995, eigenaar. Eind jaren negentig volgde de exploitatie van Landgoed het Laer en in 2002 Hotel Paping.

Hij heeft al zijn horecabedrijven nu verkocht aan hoteliers Patrick Wolffenbuttel en Luc Sietsma, die sinds 1 juni de bedrijven in eigendom hebben. Wat Nijhof zelf gaat doen, weet hij nog nog niet. ‘Ik denk wel iets met hospitality’, zegt hij in De Stentor. ‘Dat hoort bij mij. Ik heb verschillende ideeën. Maar ik wil eerst mijn kop leegmaken, het was een hectisch half jaar.’

Nijhof had hotel Paping al te koop staan toen het coronavirus insloeg. Hij kreeg zelf corona en was goed ziek. De twee ondernemers die interesse toonden voor Paping, hebben uiteindelijk al zijn bedrijven overgenomen.

Plannen in Ommen

Zowel Wolffenbuttel als Sietsma hebben geen ervaring met zelf ondernemen. ‘We hebben nu ineens 80 man op de payroll, dat is wel even nieuw’, zegt de eerste. Zelf werken ze nu als eigenaren hard mee in de hotels.

Dat zijn ze wel gewend, beiden waren jarenlang general manager voor WestCord. Wolffenbuttel onder meer van WestCord Art Hotel en meest recent WestCord Fashion Hotel, beiden in Amsterdam. Sietsma was general manager van WestCord Noordzee Hotel op Ameland.

‘We hebben mooie plannen in Ommen’, zegt Wolffenbuttel. Nu hebben hij en zakenpartner Sietsma nog even weinig tot geen aanpassingen gedaan aan de bedrijven. ‘Eerst maar eens zorgen dat het draait en gevoel krijgen bij de bedrijven.’

Daarna willen de nieuwe eigenaren meer eenheid creëren tussen de drie locaties. ‘Ze hebben nu feitelijk weinig met elkaar te maken, maar je loopt binnen een kwartier langs alle drie. We gaan kijken hoe we ze in de toekomst meer kunnen verbinden’, zegt Wolffenbuttel. Dat zou ook kunnen betekenen dat de namen op de schop gaan, maar dat weet hij nu nog niet.

De Zon bekende naam

Van de drie Ommense bedrijven die het duo heeft gekocht, is hotel De Zon de meest bekende. In 2009 won het hotel de Dutch Hotel Award en het fraaie terras aan het water leverde enkele malen een plek in de Misset Horeca Terras Top 100.

Hotel De Zon heeft 33 kamers, Hampshire Hotel Paping 37. Landgoed Het Laer beschikt niet over kamers maar is toegerust voor feesten en partijen. Bij Paping hoort ook een uitgebreid saunacomplex, wat onder de noemer Sauna & Beauty Ommen ook mikt op gasten van buiten het hotel.