Friethuisje Bij Rembrandt eindelijk los

Friethuisje Bij Rembrandt eindelijk los

Celine Brammeyer mocht onlangs eindelijk de deuren openen van Friethuisje Bij Rembrandt in Voorburg. De enthousiaste starter wilde al veel eerder beginnen, maar kreeg een flinke tegenslag te verwerken.

Friethuisje Bij Rembrandt is gelegen in een woonwijk in Voorburg, met binnen twaalf zitplaatsen en buiten ongeveer tien. Brammeyer kocht de snackbar nadat de vorige eigenaar afgelopen voorjaar onverwachts overleed. Ze heeft in augustus de sleutel gekregen, maar Friethuisje Bij Rembrandt is eind september pas geopend.

Verbaasd over vergunning

Eerst heeft Brammeyer flink verbouwd. Toen ze bijna klaar was, bleek dat ze geen horecavergunning had, terwijl ze dacht dat die al op het pand zat. ‘Maar zo werkte dat niet, ik moest opnieuw een vergunning aanvragen en dat ging drie tot acht weken duren. Ik was echt verbaasd, want ik wist dat helemaal niet.’
De kersverse frituurondernemer wilde vanwege de coronaregels stilletjes open. ‘Maar ook omdat ik niet uit het vak kom, dus ik wilde graag rustig wennen. Nou, dat is helemaal niet gelukt. Ze kwamen met z’n allen en stonden tot aan buiten. Het is superdruk geweest, echt bizar.’

Friethuisje Bij Rembrandt

Donkergroen en hout

Friethuisje Bij Rembrandt heeft een complete metamorfose ondergaan. ‘De buitenkant was voorheen blauw met wit, en nu mooie donkergroen met witte letters. Binnen heb ik in de stijl van Rembrandt ingericht, met de Nachtwacht, gebruik van hout en ook weer die donkergroene kleur. Het ziet er niet echt uit als een snackbar, dat zegt iedereen die binnenkomt. Het heeft een huiselijke uitstraling.’

Verse friet en huisgemaakte katjangsaus

Op het menu staat nu verse friet. ‘Die snijden we zelf, met een beetje schil er nog aan.’ In Voorburg slaat de friet in ieder geval aan. ‘Mensen komen er al voor terug.’ Ook de katjangsaus is huisgemaakt. ‘Dat is echt een Haagse saus, een soort pittige mayonaise. Lekker op een broodje kipschnitzel of broodje speklap.’