‘Veel ijssalons sluiten in de winter of draaien beduidend minder omzet dan in de zomer. Door de corona-omstandigheden zal de noodzaak om (meer) omzet te maken in het najaar groter zijn’, zegt Wendy van Garsel van EverBake Group. Het bedrijf geeft in samenwerking met Royal Steensma een frituurdemo op Ice this Day, de kennisdag van het Ambachtelijk IJsscentrum in Vlaardingen.
Oliebollen, churros en donuts
Volgens EverBake Group kunnen ijssalons met oliebollen, churros en donuts de omzet in het najaar een impuls geven. Door zich te richten op frituren, kunnen ondernemers mogelijk de klappen opvangen die ze dit voorjaar te verduren kregen.
‘Frituur het hele jaar door’
Bovendien zorgen ondernemers met deze zoete frituursnacks voor een uitgebreider assortiment en meer klantenbinding, stelt Van Garsel. ‘Een ander voordeel dat we van de ijsbereiders zelf horen: je werknemers kunnen ook in de winter aan de bak. Ons advies om het hele jaar door te frituren, niet alleen in het najaar. Doe dit op een vaste dag in de week, zodat de klant weet: vandaag kan ik (bijvoorbeeld) donuts halen. Denk ook aan de combinaties die je kunt maken: een ijsdonut is een goed voorbeeld daarvan.’
Deegsoorten, investering en verdienmodel
Wie zich aanmeldt voor het dagprogramma van Ice this Day, leert in de ochtend alles over frituren, de deegsoorten, de werking van de apparatuur, de investeringsopties en het verdienmodel. Daarnaast worden diverse deegsoorten geproefd: oliebollen, appelbeignets, churros, kwarkini’s en donuts.
Ice this Day vindt plaats op 15 september in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Voor leden van het Ambachtelijk IJscentrum is de toegang gratis, andere geïnteresseerden betalen 40 euro. De organisatie kan maximaal vijftig bezoekers ontvangen. De frituurdemo is van 10:30 tot 12:00 uur.