Jury IJssalon van het Jaar gaat op pad en let ook op naleving coronaregels

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.
Delen:
IJs & Spijs is dit jaar één van de genomineerden. De ijssalon in Haps won de verkiezing in 2017. Foto: Studio38C

Aanvankelijk wilde de wedstrijdcommissie wachten tot de coronaperikelen overwaaiden, zodat ijssalons optimaal konden draaien. ‘Maar dat zit er voorlopig niet in’, meldt voorzitter Theo Clevers. ‘We weten niet hoe lang deze situatie nog duurt. En voor je het weet lopen we tegen het einde van het ijsseizoen aan.’ Daarom is besloten om met ingang van 17 augustus de finalisten te verrassen met een of meerdere bezoeken. Een of meerdere leden van de wedstrijdcommissie een bezoek brengen aan de genomineerde ijssalons. Clevers: ‘Wie dat zijn en wanneer dat is, dat zeggen we natuurlijk niet. Ons advies aan de deelnemers is: doe vooral zoals je altijd doet.’

Corona onderdeel van jurering

De jury let onder meer op (de ambachtelijke) uitstraling, personeel, interieur en natuurlijk op de kwaliteit van het ijs. ‘Gezien de periode waarin we ons bevinden ontkomen we er niet aan om ook te letten op het naleven van de coronamaatregelen. Omdat dit wettelijk verplicht is, is het onderdeel van de bedrijfsvoering.’ Een hygiënedeskundige zal de genomineerde ijssalons beoordelen op hygiëne en voedselveiligheid.

Vijf genomineerden

Niet zes, maar vijf ijssalons zijn nog in de running voor de titel IJssalon van het Jaar. Eerder deze week maakte De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen bekend zich vanwege privéomstandigheden terug te trekken uit de finale.

Winnaar volgend jaar bekend

De genomineerden voor IJssalon van het Jaar zijn: IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet, IJssalon Pinoccio in Heiloo en IJsie Prima in Callantsoog.
De bekendmaking van IJssalon van het Jaar 2020 vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak op 7, 8 en 9 maart 2021 in de Evenementenhal Gorinchem.