Papa John's opent nieuwe zaken ondanks slechte berichtgeving

Papa John's opent nieuwe zaken ondanks slechte berichtgeving

Papa John's opende recent nog een nieuwe vestiging in Groningen, nu is Den Haag aan de beurt. Het is echter de vraag of de pizzaketen ook echt de groeiambities gaat halen.

Op 7 oktober opent Papa John’s de 26e Nederlandse vestiging, dit keer aan de Rijswijkseweg 292 in Den Haag. Franchisenemer Bilal Moosa gaat de nieuwe zaak draaien in een drukbezochte straat met diverse winkels. De vestiging is een waardevolle aanvulling, zegt de pizzaketen.

Nog meer vestigingen in 2019

Papa John’s behoort tot de grootste pizzarestaurantketens ter wereld. In 2016 werd de eerste Papa John’s vestiging in Nederland geopend in Amsterdam. Inmiddels zijn er al 26 vestigingen in ons land en Papa John’s gaat dit jaar nog meer vestigingen openen.

Hoogoplopende conflicten

Het Financieele Dagblad meldde onlangs echter dat de pizzaketen te maken heeft met groeiproblemen. Papa John’s zou de groeiambities in Nederland niet waar kunnen maken vanwege hoogoplopende conflicten met franchisenemers. Sommige ondernemers hebben zelf gedreigd hun winkel te sluiten.

Financiële problemen

Volgens de franchisenemers zijn de kosten fors, terwijl daar weinig tegenover staat. De ingrediënten zouden te duur zijn en ook zouden de omzetprognoses niet kloppen. Een aantal ondernemers in de financiële problemen gekomen.

Sommigen dreigden naar de rechter te stappen en hun eigen zaken te sluiten. Volgens de krant kon masterfranchiser Jitesh Patel dit voorkomen door kortingen uit te delen.

Kinderziektes

Door de problemen met de franchisenemers is het doel van honderd zaken in Nederland onhaalbaar, zeggen ingewijden tegen de krant. Patel zegt dat het om kinderziektes gaat die inmiddels zijn verholpen en dat de groeiplannen niet in gevaar zijn.