Nieuwe Manneken Pis moet de drukste worden

Nieuwe Manneken Pis moet de drukste worden

De binnenstad van Utrecht heeft straks niet drie, maar vier vestigingen van Manneken Pis. Eigenaar Albert van Beek verwacht veel van de nieuwe aanwinst.

Manneken Pis, de bekende Utrechtse frietzaak die verse friet serveert aan het wandelende publiek, opent 1 maart een zaak op het nieuwe Stationsplein, tussen Hoog Catharijne en Utrecht Centraal Station.

Manneken Pis heeft al drie vestigingen in de Utrechtse binnenstad; aan het Vredenburg, de Steenweg en de Bakkerstraat. Allemaal op loopafstand van elkaar.

Bekendheid genereren

Een vierde vestiging is nodig, zegt eigenaar Albert van Beek, die Manneken Pis 26 geleden opende in de Domstad. ‘Om de stad helemaal te bedekken en zoveel mogelijk bekendheid te genereren. Utrecht is dusdanig groot, dat een vierde vestiging wel kan. Zo dicht tegen het station aan, daar zat ik nog niet.’

Van alle zaken in Utrecht, verwacht Van Beek dat het Stationsplein het meeste publiek zal zien. ‘Qua passantenstroom wordt deze nieuwe zaak de mooiste.’ Volgens de ondernemer komen er op dat punt 16 miljoen passanten per jaar voorbij.

Veel friet

Wat is het geheim van Manneken Pis? ‘We geven heel veel friet voor de prijs die je ervoor betaalt. We gebruiken onze eigen aardappel, werken met friet uit onze eigen fabriek dat dagelijks vers wordt geleverd, dus we hebben alles in eigen hand. Het eindgevoel bij ons is altijd super.’

Hamburgers

Manneken Pis is, naast de verse friet, vooral bekend om het grote sauzenaanbod (22). Op het Stationsplein worden straks ook hamburgers geserveerd.

Naast Utrecht heeft Manneken Pis ook een vestiging in Amsterdam, aan het Damrak.