Michiel van der Eerde terug met Baut

Michiel van der Eerde terug met Baut
Het terras van Baut

Michiel van der Eerde is terug met een vaste locatie voor Baut. En wel op de plek waar Baut als pop-up begon: aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. Van Eerde staakte op diezelfde locatie eind 2020 Restaurant C omdat het pand voor fine dining te groot was.

Michiel van der Eerde heeft het terras van Baut in Amsterdam Oost aan de Wibautstraat geopend op 28 april, volgens de huidige regels, dus van 12 tot 18 uur. De binnenruimte (700 vierkante meter) mag nog niet van start vanwege de coronamaatregelen. Op het terras werkt het team met een iets kleinere kaart en noemt dit het ‘sneak preview menu’. Een deel van de zitplaatsen buiten (16x8 meter) is overdek en kan verwarmd worden met heaters.

Op het kleinere menu staan brunch klassiekers die worden aangevuld met 'avond' gerechtjes. Het all-day-menu is geen klassiek menu op basis van voor-, hoofd-, nagerecht. Alle gerechten zijn van tussengerecht formaat en geschikt om met elkaar te delen.

Even snel in de bar wat eten is er helaas niet echt bij in deze tijd maar om dit gevoel toch te evenaren staat er op de menukaart een uitgebreide 'bar bites' selectie. Volgens het team is het ‘de lekkerste borrelkaart van Amsterdam Oost.’

Restaurant C en Bar Baut

Vijf jaar lang runde Michiel van der Eerde Restaurant C in het pand aan de Wibautstraat in Amsterdam-Oost. Hij had op deze locatie eerst al een Baut vestiging. Momenteel is er nog een vaste, kleinere versie van Baut, en dat is Bar Baut aan de Stadionweg in Amsterdam. 

Nick van der Meer, commercieel verantwoordelijk voor de horecagroep van Michiel van der Eerde, liet in oktober vorig jaar weten aan Misset Horeca dat er al langer werd nagedacht over een andere invulling van het pand. ‘Corona heeft het iets versneld.’ Destijds wilde het management nog niet onthullen welk concept in het pand zou kome.

Wel werd duidelijk gesteld dat het een all day concept moest worden. De locatie aan de Wibautstraat (700 vierkante meter) is volgens het management van de horecagroep met de naam Gaserop te groot voor alleen fine dining.