72 extra couverts óp het water voor Fletcher hotel

72 extra couverts óp het water voor Fletcher hotel

Het Fletcher hotel Leidschendam-Den Haag heeft een extra terras op het water. Het waterterras is een uitbreiding van het huidige buitenterras van Restaurant Chiparus van het hotel en bevindt zich boven de vijver.

Het waterterras is een oplossing voor de toenemende vraag naar een terrasplek van gasten en zal op de vijver liggen tot medio september 2021.

72 extra couverts

Het extra terras heeft een oppervlakte van 212 m2, en heeft capaciteit voor 72 personen (36 tafels voor 2 personen) op 1,5 meter afstand. Gasten worden bedient vanuit Restaurant Chiparus van Fletcher.

Uitbreiding terras

Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam-Den Haag kan met de uitbreiden de grote vraag naar terrassen in de omgeving opvangen en het winkelende publiek (Mall of the Netherlands is vlakbij aan de overkant) een plekje aanbieden.

Het hotel ziet een toenemend aantal gasten dat een dag shoppen combineert met een hotelovernachting,’ zegt Hotel Manager Richard van Elst. ‘We hebben hiervoor een Shop Till You Drop arrangement samengesteld van 1 of 2 nachten. Als mensen hebben gewinkeld bij het nieuwe Westfield Mall of the Netherlands is het maar 50 meter lopen naar het hotel.

Meer vierkante meters

Veel terrassen mogen tijdelijk uitgebreid worden in de coronatijd omdat door de 1,5 meter regel minder stoelen geplaatst kunnen worden. De meeste gemeentes zijn soepel als het gaat om het toekennen van extra vierkante meters aan horecabedrijven met een terras. Bijna alle gemeenten in Nederland boden in 2020 ondernemers de kans hun terras (tijdelijk) uit te breiden. En daarvan is ook veel gebruik gemaakt: 70 procent van de terrasondernemers heeft in 2020 het terras uitgebreid, bleek uit een peiling van Misset Horeca. De meeste gemeenten zijn ruimhartig met terrasregels, óók in 2021. Er zijn ook gemeentes die horeca helpen door geen precario te heffen of de leges te verlagen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.