New York Pizza neemt Duitse pizzaketens Flying Pizza en Pizza Planet over

New York Pizza neemt Duitse pizzaketens Flying Pizza en Pizza Planet over
New York Pizza, Damrak, Amsterdam.

New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, kondigt vandaag aan de twee Duitse pizzaketens Pizza Planet en Flying Pizza over te nemen. De overnames zijn onderdeel van een  expansieplan om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizza-bezorgmarkt.

Flying Pizza is een pizzaketen met 43 vestigingen in het noorden en oosten van Duitsland. Pizza Planet is met 30 vestigingen gevestigd in Oost-Duitsland, rondom Berlijn. Middels deze overnames, tezamen met de al eerder aangekondigde overname van de pizzaketen Stückwerk, groeit New York Pizza in korte tijd uit naar 107 vestigingen in Duitsland.

Flying Pizza en Pizza Planet zijn alweer de tweede en derde overname voor New York Pizza in korte tijd. Daarnaast kijkt de Nederlandse keten naar meer kansen om te kunnen groeien in de Duitse markt. De ambitie van New York Pizza om ook buiten Nederland pizza’s te gaan verkopen is met de deze acquisities in Duitsland gestart.

New York Pizza overgenomen

Onlangs is New York Pizza zelf overgenomen door het Noorse beursgenoteerde bedrijf Orkla, waarmee New York Pizza haar positie in de markt versterkte en een grotere slagkracht heeft gekregen voor verdere groei. Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 12.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 234 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers. In België zullen aan het einde van het jaar meer dan vijf vestigingen geopend zijn.

‘Ons streven is om een van de grote spelers te worden in de Duitse pizza bezorg-markt', aldus ceo en oprichter, Philippe Vorst:. We zijn daarom trots om binnen korte tijd na de eerste acquisitie van Stückwerk nu ook aan te kunnen kondigen dat de Duitse ketens Flying Pizza en Pizza Planet ook onderdeel worden van New York Pizza. We verwachten met de toevoeging van New York Pizza in Duitsland echt het verschil te gaan maken.

New York Pizza Amsterdam

Flying Pizza en Pizza Planet zijn naast Stückwerk voor New York Pizza van zeer toegevoegde waarde met vele jaren ervaring waardoor we over en weer kunnen leren van elkaar. De eerste vestiging zal dit jaar al in New York Pizza-stijl worden omgebouwd, daarmee zetten we dit jaar al de eerste concrete stappen in Duitsland.’