Oude watertoren in Castricum omgebouwd tot hotelkamer

Oude watertoren in Castricum omgebouwd tot hotelkamer

In Castricum is een bijzondere overnachtingsplek geopend: de oude en in onbruik geraakte watertoren Duin & Bosch is gerestaureerd en is getransformeerd tot een boutique hotel met een 1-kamer design suite.

De oude elementen van watertoren Duin & Bosch zijn bewaard gebleven maar de hotelkamer in dit rijksmonument heeft een industriële, moderne uitstraling.

De verhalen over de watertoren hebben een plek gekregen in het trappenhuis van de watertoren en doen je herinneren aan de ruim 100 jaar oude geschiedenis die voorafging. Na het beklimmen van de wenteltrap naar 33 meter hoogte, ligt daar de design suite midden tussen de boomtoppen. De suite is ingericht met duurzame materialen en producten van hoge kwaliteit. Eyecatcher is de vide met kingsize bed dat zich op een 'zwevend plateau' bevindt in het originele reservoir van de watertoren.

113 jaar historie van de Watertoren

In 1908 werd de Watertoren in Castricum gebouwd als waterreservoir voor het psychiatrisch ziekenhuiscomplex Duin en Bosch. Bijna 60 jaar lang diende het als drinkwatervoorziening. Eind jaren 70 werden alle gebouwen op het terrein aangesloten op het waterleidingnet, waarmee de watertoren zijn functie verloor. De toren raakte in verval en dit rijksmonument dreigde verloren te gaan.

BOEi werd in 2015 eigenaar van de watertoren, waarna de organisatie op zoek ging naar een passende herbestemming. In samenwerking met De Kennemer Duincampings heeft de toren een nieuwe toekomstbestendige functie gekregen. De restauratie van de Castricumse Watertoren is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, de Vriendenloterij en de Rijksoverheid.

Over de Kennemer Duincampings en BOEi

De Kennemer Duincampings (KDC) is de naam waaronder drie duincampings zich profileren: Camping Bakkum, Camping Geversduin en Camping de Lakens.

BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De organisatie, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van de verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.