Michelin onthult weer drie nieuwe restaurants voor 2022

Naast restaurants Triptyque in Wateringen, Chez Brochard in Harderwijk en Zoldering in Amsterdam heeft Michelin nog drie nieuwe namen onthuld die zijn opgenomen in de selectie voor 2022. Deze wordt in z’n geheel op 28 maart volgend jaar bekendgemaakt in Amsterdam.

Michelin kiest dit jaar voor het eerst voor een nieuwe aanpak. Elke derde woensdag van de maand worden namelijk enkele restaurants bekendgemaakt die hun intrede maken in de Michelingids Nederland. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van Michelin.

Lees ook

Michelin maakt op 28 maart 2022 bekend welke restaurants één of meerdere sterren toebedeeld krijgen. Ook worden er weer Groene Michelinsterren uitgereikt. De inspecteurs geven alvast drie nieuwkomers vrij die zeker zijn opgenomen in de selectie.
Datum lancering Michelin 2022 bekend én drie nieuwe namen

Of deze restaurants een (groene) ster, Bib Gourmand of een andere vermelding krijgen, blijft geheim tot 28 maart.

In de Michelingids voor 2022

Flore – Amsterdam
Bas van Kranen heeft Bord’Eau laten vervellen tot Flore, een restaurant dat volledig aansluit bij zijn visie van gastronomie. Flore is een prachtexemplaar van contemporain comfort met heel wat natuurlijke elementen. En dat is geen toeval, want chef Van Kranen kookt ook dichter bij de natuur. Hij legt nog meer de nadruk op groenten, duurzaamheid en lokaal. Zijn originele gerechtjes zijn keer op keer explosief en gedetailleerd.

Een ziltige Japanse flan bedekt hij bijvoorbeeld met zachte scheermesjes, kaviaar en een marbré van mossel. Garnalen van indrukwekkende kwaliteit combineert hij dan weer met een fijne consommé van abrikozen en net genoeg peper. Dit soort creatieve lekkernijen, zeer zuiver en persoonlijk, tonen het talent van chef Van Kranen aan.

Hij heeft het zelfvertrouwen om te koken zoals hij dat wil. In de huidige selectie heeft het ‘oude’ Bord’eau een Michelinster.
RestaurantFlore.nl

Pikaar – Hilvarenbeek
Ook Cas Pikaar mogen we gerust als een groot talent omschrijven. We kennen de chef vooral van Bib Gourmand DOYY in Eindhoven. Dit jaar opende hij zijn eigen stek in Hilvarenbeek. Pikaar is een warm en chic restaurant, een zaak waar de gast jeugdig enthousiasme proeft. Deze technisch sterke chef verwent zowel met creatieve bereidingen als een eigen interpretatie van de tournedos Rossini.

Aziatische invloeden zijn hier nooit ver weg. Een gerecht rond coquilles tilt de jonge chef bijvoorbeeld heel mooi op door er een beurre blanc van kombu bij te serveren. Het fijne samenspel van texturen en uiteenlopende smaken past helemaal in de huidige tijdgeest. Chef Pikaar zoekt naar eigen zeggen graag contrasten op, zonder uit de bocht te gaan.

Hij heeft veel aandacht voor het hoofdproduct en zet de kwaliteit daarvan ook steeds op een voetstuk.
RestaurantPikaar.nl

Bistro Aragosta – Leeuwarden
Jan Gerard van der Wal en chef Wouter Brandsema hebben Bib Gourmand Le Petit Bistro achter zich gelaten om Bistro Aragosta te openen binnen de stadsgrachten van Leeuwarden. Het is een echte bistro, maar dan wel in een warme en stijlvolle uitvoering. De keuken zit op dezelfde lijn: vooral klassiek Frans, met hier en daar een Italiaanse uitspatting.

Op het karkas gebraden duif, ganzenlever, ossentong. Dat zijn de sterren van deze gezellige bistro. Lamsnek wordt bijvoorbeeld met rozemarijn en knoflook in een eigen jus gegaard, en in een cocotte onder bladerdeeg gebakken. De diepgaande smaken zijn geweldig, het frisse slaatje en de fijne vinaigrette erbij maken dit gerecht helemaal af. Bistro Aragosta is een hartverwarmende plek in Leeuwarden. Een must voor liefhebbers van lekker eten à la Française.
BistroAragosta.nl