Cas Pikaar opent Restaurant Pikaar in Hilvarenbeek

Cas Pikaar opent Restaurant Pikaar in Hilvarenbeek

Het jonge kooktalent Cas Pikaar (24) opent met zijn vriendin Kelly Chen zijn eigen restaurant aan de Vrijthof in Hilvarenbeek. De twee willen in Restaurant Pikaar hun gasten kennis laten maken met een hoog gastronomisch niveau tegen een schappelijke prijs. Pikaar ontving begin dit jaar de Young Chef 2020 award van Michelin.

Cas Pikaar en zijn vriendin Kelly Chen waren al anderhalf jaar bezig met het starten van een eigen restaurant. 'Kelly, die in het restaurant de gastvrouw wordt, komt uit een horecafamilie. Ze heeft dit leven met de paplepel ingegoten gekregen', vertelt Pikaar aan Misset Horeca. Vorig voorjaar stonden ze op het punt om akkoord te geven voor een pand, toen het coronavirus roet in het eten gooide. 'Toen toch besloten om af te wachten.' Toen dit pand - waar voorheen 't Kookhuys in zat gevestigd - voorbij kwam, wilde het jonge ondernemersstel niet langer meer wachten. Pikaar zegt goede afspraken te hebben gemaakt met de pandeigenaar, waardoor hij het aandurft om in crisistijd een zaak te openen. 'Bovendien willen we iets neerzetten voor de lange termijn en niet teveel blijven hangen in het nu.' Pikaar hoopt, afhankelijk van de coronamaatregelen, in februari de deuren te kunnen openen.

'Droom die uitkomt'

Restaurant Pikaar is een droom die uitkomt voor de talentvolle kok. 'Ik was zeven toen ik al zei dat ik kok wilde worden met een eigen restaurant. Ben dus ook altijd met dat doel bezig geweest.' De 24-jarige kok vertelt dit vanuit zijn nieuwe pand waar Restaurant Pikaar straks de deuren gaat openen. 'Dit voelt echt heel goed. In de weg ernaartoe heel veel gepiekerd, maar nu de knoop is doorgehakt, voelt het alsof er een last van mijn schouders valt. We hebben nu bovendien alle tijd om er iets moois van te maken', zegt de jonge kok over de corona-lockdown.

Restaurant Pikaar

In zijn eigen restaurant serveert hij straks gerechten die hij omschrijft als prikkelend, rijk, fris en gewaagd. Waarbij hij zoekt naar contrasten en grenzen in smaak en balans. 'Mooie producten, tegen schappelijke prijzen mét de Brabantse gastvrijheid.' Het nu leegstaande pand krijgt een chic interieur, vervolgt Pikaar. 'Met warme kleuren.' Het restaurantgedeelte is van oorsprong de wachtkamer van een huisarts. De voormalige spreekkamer leent zich voor private dining en zakelijke besprekingen.  In het restaurant komt er wel linnen op de tafels. 'Veel restaurants kiezen ervoor dat van de tafels te halen, maar ik vind het vooral heel comfortabel.' Het restaurant telt zo'n 40 tot 45 zitplaatsen. Daarnaast heeft het restaurant een terras aan de voor- en achterzijde. Pikaar is nog op zoek naar uitbreiding van zijn team. 'Ook dat is nu natuurlijk lastig, maar we denken vanaf februari mensen aan te kunnen gaan nemen.'

Pikaar werkte voorheen bij Bib Gourmand restaurant Doyy in Eindhoven - dat nu ook nieuw in de Lekker staat -  tweesterrenrestaurant Tribeca, sterrestaurant Wollerich en sterrestaurant Wiesen. In januari 2020 werd Pikaar door Michelin verkozen tot Young Chef 2020.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.