Merlet mag door met theater, maar doet dat niet

Merlet mag door met theater, maar doet dat niet

Merlet hotel-restaurant mag door met haar theater in een kerk naast het horecabedrijf in Schoorl. Die toestemming heeft de gemeente Bergen gegeven. Ondernemer Martin van Bourgonje heeft echter besloten het theater te staken.

Het theater werd eerder deze maand supersnel opgericht toen de sluitingstijd van 20 uur van kracht werd. Merlet - met Martin en Carla van Bourgonje aan het roer - wilde met het vermaak na 20 uur annuleringen van (hotel)gasten voorkomen en zo ook hun medewerkers behouden. Zondag 14 november werd bijvoorbeeld 40 procent van de reserveringen bij sterrestaurant Merlet geannuleerd

In eerste instantie vond het plaats in de lobby van het hotel, maar al na twee avonden stak de gemeente hier een stokje voor.

De ondernemers wilden door met de artiesten in een kerk naast het hotel-restaurant. 'De gemeente heeft hier toestemming voor gegeven, maar de actualiteit haalt ons in.'

Toen bekend werd dat er aanstaande vrijdag een vervroegde persconferentie plaatsvindt, met naar verwachting de aankondiging van strengere coronaregels, besloot de hotelier de plannen weer te wijzigen. 'Maatschappelijk vinden we het nu niet verantwoord gezien de dagelijkse stijging van de ziekenhuisopnames, dus ik annuleer nu zelf de concerten. Het idee blijft staan, maar de uitvoering wordt uitgesteld.