Hoshizaki neemt Brema over, een Italiaanse fabrikant van ijsmachines

Hoshizaki neemt Brema over, een Italiaanse fabrikant van ijsmachines

Hoshizaki heeft besloten om alle aandelen van Brema Group, een Italiaanse fabrikant van commerciële ijsmachines, te verwerven via Hoshizaki Europe Holdings, een dochteronderneming van Hoshizaki. 'Met de toevoeging van Brema wil Hoshizaki Europe de nummer 1 commerciële ijsmachinefabrikant in Europa worden', aldus het bedrijf.

Brema, een in Italië gevestigde fabrikant van commerciële ijsmachines, is actief bezig met het uitbreiden van zijn activiteiten in Italië, evenals in Zuid-Europa, Oost-Europa en landen in het Midden-Oosten, gebruikmakend van zijn brede productassortiment, voornamelijk in de voordelige prijsklasse.

In Europa heeft Hoshizaki zijn commerciële ijsmachineactiviteiten uitgebreid, in het VK, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, Benelux enz., met een focus op hoogwaardige producten. Door deelname van Brema kan de Hoshizaki Group de voordelige producten van Brema toevoegen aan de hoogwaardige producten van Hoshizaki. 'Daarom zijn we van mening dat er complementaire synergiën zijn in termen van productportfolio en verkoopnetwerk', aldus het bedrijf.

Hoshizaki zal actief blijven investeren in wereldwijde bedrijven, waaronder fusies en overnames, om bestaande bedrijven uit te breiden en nieuwe zakelijke gebieden te betreden. Het bedrijf heeft als doel 'het wereldwijde nummer 1 bedrijf in de foodservice-industrie' te worden.