Ondernemer start crowdfunding voor pannenkoekenrestaurant

Ondernemer start crowdfunding voor pannenkoekenrestaurant

Herman van den Berg wil in het huidige pand van Sporthuis in de Rijnstraat in Woerden restaurant Tante Truus openen, de eerste franchise-locatie van het restaurant in Houten.

Om de plannen te realiseren is hij een crowdfundingcampagne begonnen.

Uit eten met kinderen

Volgens de ondernemer, die sinds begin 2018 in Woerden woont, ontbreekt er in Woerden een restaurant waar je met je kinderen kan eten, maar ook waar gasten van een pannenkoek kunnen genieten terwijl de kinderen zich in een speelhoek vermaken. Dat gat wil hij opvullen met Tante Truus.

De keuken is van woensdag tot en met vrijdag geopend voor diner vanaf 16:00. In het weekend kun je ook komen lunchen. Gasten kunnen er terecht voor pannenkoeken, klassiekers en moderne recepten, maar ook voor flammkuchen, wraps, broodjes en ijs. Ook is het idee een groot terras te openen. 'De gemeente heeft de Rijnstraat in november 2021 bestempeld als de toekomstige woonkamer van Woerden en Tante Truus zit daar straks middenin', is te lezen op de crowdfundingspagina.

Crowdfunding

In totaal is er 215.000 euro nodig om Tante Truus te starten, waarvan €85.000 al is toegezegd en 65.000 euro wordt geleend van de bank.

Het overige deel wil de ondernemer bij elkaar brengen door middel van een crowdfundingscampagne via het Utrechtse platform CrowdAboutNow. Van den Berg: 'Het lijkt mij supertof om samen de pannenkoek weer terug naar Woerden te brengen. Zo wordt het niet alleen voor Woerden, maar ook door de Woerdenaren gerealiseerd.'

In totaal is inmiddels 50.000 euro opgehaald van de minimaal benodigde 65.000 euro. Van den Berg mikt zelf op 100.000 euro. Hiermee kan de horecaondernemer niet alleen een mooi interieur en een forse verbouwing financieren, maar ook een grote speelhoek inrichten en extra personeel aannemen voor ruimere openingstijden.