Ron Blaauw bezorgt nu ook koks aan huis

Ron Blaauw bezorgt nu ook koks aan huis

De bezorging van rijsttafels van Ron Blaauw namen tijdens de lockdowns in de coronacrisis een vlucht, maar nu gaat de horecaondernemer nog een stapje verder: hij gaat vanaf woensdag 23 maart ook koks aan huis bezorgen. Daarmee zet de topkok zwaarder in op home-dining.

Gasten die een kok van Ron Blaauw aan huis wensen, kunnen via Chefstbl.com hun woonplaats invoeren, de datum plus tijdstip en met hoeveel personen ze willen dineren. Bij een diner voor zes personen in het midden van het land op een zaterdagavond, staat een totaalprijs vermeldt van 1035 euro. De kosten voor een diner in bijvoorbeeld een stad als Amersfoort zijn 145 euro per persoon, 130 euro reiskosten en 45 euro servicekosten.

'Vooralsnog redden we het met ons eigen team aan koks, maar willen ons team ook nog verder uitbreiden', vertelt Ron Blaayw aan Misset Horeca. 'We krijgen veel aanvraag voor koks bij een rijsttafel, dus we durven deze stap nu wel te nemen', zo vervolgt hij. 'Die maaltijdboxen blijven ook gewoon doorgaan, ondanks dat de horeca nu weer open is. Dus ik denk dat ook hier een markt voor is.' Op de vraag of het ook mogelijk is om Ron Blaauw zelf aan huis komt als kok, zegt hij met een knipoog: 'Nou dan moet écht de portemonnee worden getrokken.'

Ron Blaauw kok aan huis

Ron Gastrobar Chef At Home stemt na de boeking het menu en de speciale wensen persoonlijk met de gasten af. Op de afgesproken dag komt een kok van Ron Gastrobar op het gewenste adres thuis koken.

Servies, bestek, servetten en tafelkleed mee

Servies, bestek, servetten en tafelkleed worden meegenomen. De gasten krijgen gedurende de avond 5 gangen geserveerd met bijpassende wijnen. Zodra het diner klaar is wordt de keuken netjes en schoon achtergelaten. Het diner is inclusief bijpassende wijnen en glaswerk. Dit alles is inclusief 'chef garantie, een back-up chef en een volledige verzekering.'

Thuis dineren gaat zich verder ontwikkelen

De boeking verloopt via Chefstbl.com, een boekingsplatform voor professionele thuiskoks en cateraars. Ron Blaauw staat erom bekend voorop te lopen bij innovaties in de gastronomische wereld; van dark kitchens, augmented reality tot 3D geprint 'vlees'.

Na de heropening van de horeca draaien zijn restaurants op volle toeren, maar zet hij tegelijkertijd zwaarder in op home-dining. 'Thuis dineren is een trend die zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen', aldus Blaauw. 'En ook bij de mensen thuis willen we de best mogelijke ervaring creëren'.