Grolsch wil mensen verbinden met nieuwe campagne

Grolsch wil mensen verbinden met nieuwe campagne
Directeur Marketing & Strategie Ard Bossema (links) en Sales Director Mike Stoffers.

'Tijd voor Elkaar, Tijd voor Grolsch'. Deze nieuwe campagne die bierbrouwer Grolsch lanceert is gericht op het menselijke contact, op betekenisvolle verbinding. Een campagne die voortbouwt op de rijke historie van het merk en tegelijkertijd past in de huidige tijd.

Al een tijdje dacht de brouwer na over een nog relevantere koers voor het merk Grolsch, een koers die aansprekend is voor iedereen. ‘Diep van binnen weet iedereen het wel, maar het belang van samen zijn is in de huidige tijd belangrijker dan ooit. In de eeuwige jacht naar meer, groter en beter, vergeten mensen vaak wat er echt toe doet zoals gewoon contact, een leuk gesprek, een mooi moment. En de Grolsch-beugelfles past natuurlijk perfect bij dat moment', verklaart Ard Bossema, Directeur Marketing & Strategie.

Wat mensen echt gelukkig maakt is een gevoel van verbondenheid”

Geluk

Het typische plopgeluid is onmiskenbaar verbonden met de iconische beugelfles van Grolsch. Volgens Ard Bossema en Mike Stoffers, Sales Director bij de bierbrouwer, staat de handeling van het openen van de fles voor iets groters. Het onderbreekt letterlijk de waan van de dag en betekent het startsein van een goed gesprek en het aangaan van verbinding. En die verbinding is belangrijk. Op basis van een langlopend onderzoek van Harvard University leerden de beleidsmakers bij Grolsch iets wat ze eigenlijk al wel wisten; hetgeen wat mensen echt gelukkig maakt is een gevoel van verbondenheid, 'a sense of belonging'.

Asahi

Koninklijke Grolsch is sinds 2016 een dochteronderneming van het Japanse Asahi Group Holding. Naast het merk Grolsch focust de brouwer zich onder andere op merken als Peroni Nastro Azzurro, Asahi Super Dry en sinds kort Viper Hard Seltzer. Onder het bewind van Asahi wordt de Grolsche bierbrouwerij geïnspireerd op het gebied van innovatie en duurzaamheid en krijgt het alle vrijheid om campagnes te ontwikkelen voor haar merken.

Met de campagne ‘Tijd voor Elkaar, Tijd voor Grolsch, wil de bierbrouwer noaberschap faciliteren.
Met de campagne ‘Tijd voor Elkaar, Tijd voor Grolsch, wil de bierbrouwer noaberschap faciliteren.

Verbinding

Grolsch staat dus aan de vooravond van opnieuw iets nieuws; de campagne ‘Tijd voor Elkaar, Tijd voor Grolsch’ waarin echte verbinding centraal staat, tijd voor elkaar. Wat de bierbrouwer betreft is er maar één biermerk dat deze behoefte extra kan triggeren en dat is Grolsch. Ard Bossema: ‘Grolsch is een merk dat dit als geen ander begrijpt. We komen uit een regio waar ‘noaberschap’ nog altijd bestaat en we denken dat iedereen wel iets meer noaberschap verdient. De beugelfles speelt daarbij een centrale rol. We willen vooral duidelijk maken dat de plop van de beugelfles je wakker schudt. Dan gebeurt er iets, er ontstaat verbinding met de ander, die de fles ook opent.’

Mike Stoffers vult aan: ‘Tijdens Covid-19 zagen we hoe belangrijk het echte contact was met bijvoorbeeld onze horecaondernemers, er zijn voor elkaar, een luisterend oor. Even stoom afblazen was vaak de essentie van de gesprekken die we hebben gevoerd. Vaak net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan financiële support. Een biertje samen, ontspanning, de perfecte opening en aanleiding voor een waardevol gesprek. Vanuit Grolsch faciliteren we dat graag door mensen bewust te maken van deze verbinding.'

Grootse campagne

De campagne, die eind april voor het grote publiek zichtbaar wordt, schudt op een leuke manier mensen wakker uit de hectiek van alledag en nodigt ze allemaal uit om met elkaar te proosten en echt contact te maken. De oude vertrouwde stamtafel gaat hierin ook een belangrijke rol spelen, dé plek waar een ieder samenkomt en waar iedereen welkom is. Naast de horeca en de media zal de campagne ook duidelijk zichtbaar zijn op de winkelvloer.

Tenslotte maakt Grolsch tijdens het interview bekend dat het bekende Italiaanse biermerk Peroni naar Nederland komt. Birra Peroni is opgericht door Francesco Peroni in Vigevano, Italië in 1846. ‘En vanaf april wordt het ook hier in ons land gebrouwen. Een mooie doorbraak in de groei van dit merk in Nederland en een volgende stap in de reductie van CO2-uitstoot’, verklaart Bossema.

Dit artikel is gesponsord door Grolsch.