Hotelvrijmibo keert na ruim twee jaar terug op bekende locatie

Hotelvrijmibo keert na ruim twee jaar terug op bekende locatie
Hotelvrijmibo XL in 2018 in KIT. Foto: Kirsten van Santen

Om bekende redenen kon de netwerkborrel Hotelvrijmibo, die vóór covid elk kwartaal duizenden mensen die in de hotellerie werken bij elkaar bracht, de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Nu keert het evenement terug en doet dat op een voor Hotelvrijmibo bekende plek: KIT Amsterdam.

Het thema van de eerste Hotelvrijmibo in bijna 2,5 jaar is 'Return of the Royal'. Dat slaat niet alleen op de terugkeer van het netwerkevenement zelf maar ook op de terugkeer naar een bekende plek: het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).

Die plek was eind 2018 het decor van de tweede editie van Hotelvrijmibo XL en Hotel Leaders Network, een netwerkevenement voor hoteldirecteuren. En daarvóór werd ook de 23e Hotelvrijmibo, in 2012, in KIT georganiseerd.

Op Hotelvrijmibo XL in 2018 waren zo'n 1000 gasten aanwezig in KIT, voor de eerste post-covid Hotelvrijmibo op vrijdag 29 april mikt de organisatie op maximaal 900 aanwezigen, laat mede-organisator Melle Pegman weten.

Aan de opzet is niets veranderd: toegang is gratis en iedereen die in een hotel werkt, in welke functie dan ook, is welkom. Wel moet iedereen die aanwezig wil zijn, zich aanmelden via de website. Voor de komende editie zijn nog kaarten.

De Hotelvrijmibo is inmiddels zo'n 50 keer georganiseerd. De allereerste keer was in oktober 2007, toen in Hotel Vondel Amsterdam. De laatste keer

Hotelvrijmibo XL

Na de zomer willen Pegman en compagnon Jacob de Graaff wederom een Hotelvrijmibo XL en daaraan gekoppeld een Hotel Leaders Network organiseren. De datum is 2 september, de locatie is nog even geheim - maar wel in Amsterdam, thuishaven van de vrijdagmiddagborrel voor hotelmedewerkers.