BlueBlood opent nieuw terras: 'oase middenin de stad'

BlueBlood opent nieuw terras: 'oase middenin de stad'

BlueBlood in Den Haag heeft deze week haar nieuwe terras geopend. General Manager Lewis McKenzie, tevens finalist in de World Class Competition - sabreerde de champagne om de champagnetoren te vullen, waarmee het vernieuwde terras feestelijk werd geopend.

Langsvarend publiek werd vanaf de waterkant getrakteerd op oesters, champagne en een eerste glimp van het vernieuwde terras dat plaats biedt aan 80 personen. BlueBlood is zeven dagen per week geopend van 11:00 tot 00:00 uur voor lunch, borrel en diner.

Terras inrichting

Het terras heeft een langwerpige witte verhoging waar over de gehele lengte van het terras lange banken staan met beigekleurige kussens.

Halfronde zitjes

Aan het water zijn meerdere halfronde zitjes te vinden. Door de verschillende bistrosets tussen de olijfbomen en lavendelplanten waant men zich in een oase middenin de stad.

Het terras heeft de hele dag zon en ligt aan de grachten van de Mauritskade. Hierdoor is het voor bootjes mogelijk om aan te meren om vervolgens te genieten van de Japans-Peruaanse keuken van BlueBlood. 

Nikkei cuisineconcept

Met de komst van BlueBlood is het Nikkei cuisineconcept, dat momenteel steeds populairder wordt in grote internationale steden als Dubai, Barcelona en Londen, naar de hofstad gehaald. Hierbij staan de combinatie en de avontuurlijke smaakpaletten van de Japanse en Peruaanse keuken centraal, waarbij de signature dish kreeft is, maar ook de Tomahawk steak, verse sushi en veggies staan zijn op de menukaart te vinden.

Alle gerechten worden op traditionele wijze en met lokale en seizoensgebonden ingrediënten bereid. De nieuwe hotspot aan de Zeestraat in Den Haag is een plek om elkaar te ontmoeten en samen te komen, waarbij het bruisende hart van BlueBlood een groot (cocktail)bareiland is die het restaurant en de ruimte voor evenementen met elkaar verbindt. Het terras gelegen aan de gracht van de Mauritskade biedt de mogelijkheid om aan te meren en vanaf het water het terras te betreden om van een hapje en drankje te genieten.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.