Sluiting iconisch The Raffles lijkt voorkomen

Sluiting iconisch The Raffles lijkt voorkomen

Restaurant The Raffles in Den Haag is dichtbij een overname. Onlangs kondigde gastheer Frank Deuning aan dat de deuren van het beroemde Indonesische restaurant met West-Javaanse keuken moesten sluiten, vanwege zijn ziekte multiple sclerose.

Maar die sluiting lijkt nu te worden voorkomen. Glenn en Anneke van Leeuwen van Gastrobar Seinpost Indonesia zijn de beoogde kandidaten voor de overname. Onder diezelfde naam hebben deze ondernemers ook een vestiging in Scheveningen en Den Haag.

Tegenover Omroep West laat Glenn van Leeuwen weten nu The Raffles aan dat kleine imperium toe te willen voegen. 'De laatste puntjes moeten nog op de i, maar het gaat om details.' Hij vindt het belangrijk dat het restaurant blijft bestaan.

Het restaurant had jarenlang hoge noteringen in de culinaire gidsen en werd in De Telegraaf omschreven als 'culinair erfgoed.' Het AD kopte over het restaurant: 'Indonesische gerechten met pure smaken om te koesteren'. De Volkrant noteerde over het restaurant: 'Duizelingwekkende balans, vol liefde en geschiedenis.'

Interieur, keuken en chef-kok

Van Leeuwen geeft aan niets te gaan veranderen aan de naam en menukaart van het restaurant. Ook de chef-kok Vichai Boonyuen mag aanblijven. Wel gaat het interieur een make-over krijgen.

Afronding overname

Komende week worden de laatste zaken afgerond wat betreft de overname. Gastheer Frank Deuning zal vanwege zijn ziekte een stap terugnemen, maar blijft op de achtergrond betrokken met het inkopen van wijnen en het geven van cursussen. Van Leeuwen zelf zal zijn rol als gastheer meer gaan overnemen.

Eerder sloot in Den Haag het beroemde restaurant Garoeda de deuren. Het restaurant werd failliet verklaard en heropende de deuren als restaurant Garuda by Ron Gastrobar Indonesia.

Garoeda was een van de eerste Indonesische restaurants van Nederland en had sinds 1949 de deuren geopend op de hoek van de Kneuterdijk en de Heulstraat, met uitzicht op de Raad van State en het Voorhout.

Het bankroet was landelijk nieuws: het restaurant ontving tientallen jaren allerlei kopstukken en veel mensen die nog in het toenmalige Nederlands-Indië hadden gewoond.