Nieuwe chef voor restaurant Maris Piper

Nieuwe chef voor restaurant Maris Piper
Hollandse Bloedworst Burrata Uien Consommé

Restaurant Maris Piper heeft een nieuwe chef: Kwinten Albertijn. Albertijn stond eerder in de keukens van Graanmarkt 13, L'epicerie Du Cirque, Le Pristine* en Chateau de la Chapelle.

Vanaf oktober is Maris Piper weer zeven dagen per week open en kunnen gasten ook weer plaatsnemen aan de Chef’s table op donderdag, vrijdag en zaterdag met zicht op de verrichtingen van Kwinten Albertijn.

Uitbreiding voor de Breda Group

Kwinten Albertijn is met zijn uitgebreide ervaring en kennis vanuit zijn Vlaamse leerschool een een mooie aanwinst voor Maris Piper Brasserie en Maris Piper Chef’s table. Hij kan de bourgondische keuken een eigen touch geven, aldus de eigenaren van het Amsterdamse Restaurant, Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan. Samen vormen ze The BREDA Group.

Naast Maris Piper in de Pijp runnen ze ook, Restaurant Breda op het Singel en Klein Breda op de Utrechtsestraat en hebben ze twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop.

Afgelopen voorjaar openden zij een broodjesconcept: Paindemie aan de Kinkerstraat. Ook komt er binnenkort een tweede Pita aan het Spui.

Chef Kwinten Albertijn

‘Veel van de gerechten die Maris Piper serveert, at ik al van jongs af aan bij mijn grootouders de keukentafel,’ aldus Kwinten Albertijn. ‘De klassieke Franse brasserie stijl blijft voor mij nog altijd de basis van een goede keuken’. Zijn doel is om deze klassiekers te beïnvloeden met stijlen uit verschillende keukens en culturen.

'Koken als verbindende factor'

‘Koken heeft voor mij altijd al een verbindende factor gehad; zowel voor de gasten die een fijne tijd in ons restaurant hebben, maar ook onderling voor de chef ’s in de keuken. Die verbindende factor laat ik graag terugzien en proeven in onze gerechten’.

Albertijn heeft al een vegetarische Ratatouille en een Hollandse bloedworst met Burrata aan de kaart toegevoegd.

De Ratatouille van Kwinten Albertijn.
De Ratatouille van Kwinten Albertijn.

Ervaring in sterrenteams

Vanaf het begin van zijn carrière heeft Kwinten elke dag hard gewerkt om zichzelf te verbeteren. Zo begon hij tijdens zijn studie Economie als afwasser bij Graanmarkt 13, waar hij via de koude kant de weg naar de pass beliep. Hier heeft hij met trots meegewerkt aan de eerste groene Michelin ster van België. Bij L’epicerie Du Cirque leerde hij onder Dennis Broeckx een meer klassiekere kookstijl aan. Bij Le Pristine, onder leiding van Sergio Herman, werkte hij mee aan de eerste Michelin ster.

Maris Piper: weer zeven dagen per week open

Kwinten’s meest recente ervaring als head chef bij Chateau de la Chapelle, een openluchtrestaurant met 20 plekken, maakt hem niet alleen een mooie aanwinst voor Maris Piper Brasserie, ook de Chef ’s Table zal hij naar een hoger niveau gaan tillen. ‘Ik kan niet wachten om samen met het team de Chef ’s Table te optimaliseren, om hier vervolgens begin oktober een smaakvol en verrassend menu te serveren”.

Na de tijdelijke sluiting vanwege corona zal eind oktober niet alleen de Chef ’s Table weer openen op donderdag, vrijdag en zaterdag, ook de Brasserie zal vanaf dan weer zeven dagen per week geopend zijn.