Chef en maître nemen restaurant Kaatje bij de Sluis* over

Chef en maître nemen restaurant Kaatje bij de Sluis* over

Chef Thomas Deli en maître Lotte Veldman nemen restaurant Kaatje bij de Sluis over van Harald Hovenkamp en Peter Postma.

Harald Hovenkamp en Peter Postma zijn sinds 1999 werkzaam bij Kaatje bij de Sluis, en sinds 2004 eigenaar van het restaurant. 'Een stabiel én kwalitatief hoogwaardig restaurant met 1 Michelinster en met zeven kamers in de Résidence', aldus het duo.

De laatste jaren hebben Thomas Deli, als souschef in de keuken, - en Lotte Veldman, als maître in de bediening, zichzelf steeds meer operationele taken toegeëigend.

Opgegroeid met Kaatje bij de Sluis

Deli, in 2011 begonnen als stagiair en altijd betrokken gebleven bij Kaatje bij de Sluis, was de afgelopen twee jaren keukenchef naast Peter Postma. Veldman is vanaf 2013 bij de zaak werkzaam in de bediening en de afgelopen twee jaar verantwoordelijk voor alle operationele taken aan de voorkant.

Harald Hovenkamp in Kaatje bij de sluis in Blokzijl
Harald Hovenkamp in Kaatje bij de sluis in Blokzijl

Beiden zijn, net als hun voorgangers opgegroeid met Kaatje bij de Sluis. Postma: 'Voor Harald en mijzelf is de tijd gekomen om deze jonge talenten de ruimte te geven om Kaatje in haar verdere leven als te begeleiden.

Inmiddels is Kaatje alweer 48 jaren jong. Thomas en Lotte zijn zeer gedreven, enthousiast, kundig en de juiste jonge ondernemers om Kaatje de aankomende decennia op haar eigen manier voort te zetten'.

Hovenkamp vult aan: 'Peter en ikzelf blijven vooralsnog als adviseurs op de achtergrond om eventuele begeleiding te doen. Ondernemen doe je niet zomaar en de stap maken van medewerker naar ondernemer moet goed begeleid worden. Dit doen we met alle plezier en in goed overleg.'